Szórakoztass és arass!

2019-09-13

<<< Vissza a bloghoz
2019-09-13

A humor és a szórakoztatás mindig is eszköze volt annak, hogy könnyen emészthető formában, nevettetve adjuk át az üzenetünket, amely persze nem feltételen volt se nem könnyed, sem nem vicces, se nem egyszerű.

A Piac és Profit Social Media 2019 konferencián azokról az érzelmekről, és azokról a módszerekről volt szerencsém előadást tartani, amelyek ma átbillenthetik az egyik ügyfélszintről a másikra a célközönségünk.

Hogyan tartsuk meg a vevőink figyelmét?

Ebben lesz segítségünkre az a könnyed hangvétel, ami olyan közös pillanatokat, belsős poénokat és megosztott élményeket teremt köztünk és a célközönségünk között, amire sokkal jobban fognak emlékezni, mint a legutóbbi ajánlatunkra.

Sok előadáson és majdnem minden konferencián elhangzik, hogy az emberek figyelme egyre jobban csökken, ezzel együtt pedig a reklámtudatossága növekszik, amivel messziről kiszagolja a marketinget a tartalmainkban. Ezek a főbb okai, hogy a tartalmainknak nem csak meg kell ragadniuk a figyelmet, hanem meg is kell tartaniuk azt!

A konferencián megjelent hallgatóság „nézett, mint a moziban” ahogy a szórakoztatás, edukálás és humor köré épített előadásokat hallgatta, az óriási vetítővásznon minden előadó tanácsai extra hangsúlyt kaptak.

Megtiszteltetés volt az egybegyűlteknek beszélni és örültem, hogy mindezt az egyik kedvenc témámról tehettem, ami a szövegírás és tartalomgyártás. Különösen kedves volt, hogy megmutathattam, hogy saját ügyfeleink (a Schneider Electric és a Ferro-Sped Szállítmányozás) példáin keresztül mutathattam be, hogy a megfelelő kommunikáció a nehezen emészthető, kevésbé köznyelvesíthető témákat is szórakoztató tartalmakká tudja tenni!

Persze a saját munkánkban mindig nehezebb megtalálnunk a humort és az élményt, mert a napi rutin „mindennapivá” teszi azt számunkra. Többek között ebben segíthet egy ügynökség, aki teljesen más szempontból – az ügyfeleid szempontjából – közelíti meg a tevékenységed és termékeid, és elmondja, hogy hogyan beszélj úgy hozzájuk, hogy meglegyen a közös hang.

Ha úgy érzed, hogy még nem vagytok teljesen egy lapon a célközönségeddel a közösségi kommunikáció terén akkor keress meg minket és mi áthidaljuk a szakadékot köztetek!

Szerző:
Müller-Váczi Lívia
Online Marketing Tanácsadó

Segíthetünk fellendíteni online marketinged? 

KÉRJ VISSZAHÍVÁST!

Olvass tovább az alábbi témákban!

Legutóbbi cikkek

Facebook, Insta, YouTube, Messenger… Na de mi a helyzet a Whatsappal?

A közelmúltban rengeteg tartalmat, statisztikát és trendet hoztunk nektek az egyes közösségi média csatornákkal kapcsolatban, mint például a Facebook, az Instagram, a YouTube vagy a Messeneger, de egy nagyon fontos platfromról még nem esett szó. Ez pedig nem más, mint a szintén Facebook tulajdonban levő Whatsapp üzenetküldő alkalmazás. Mit is kell tudni a Whatsapp felületéről? […]

Olvass tovább
Add el magad a jövőbeli munkatársaidnak!

A jó munkaerőt megtalálni nem egyszerű, és egyre nehezebb lesz. Az álláskeresők tudatosabbak és egyre inkább felismerik, és elvárják, hogy a munkaadók ne csak a munkaadói elvárásokról beszéljenek, hanem arról is, hogy milyen élmény náluk dolgozni. A hagyományos száraz felsorolása a juttatásoknak, elvárásoknak és feladatoknak már nem elégíti ki a munkavállalók igényeit, ezek már nem […]

Olvass tovább
2020-as közösségi média tartalmi trendek

A közösségi média felületek folyamatosan változnak, a technológiai fejlődések mellett mind az eszközök, mind a fogyasztói szokások, mind pedig a platformok tekintetében. Mindez pedig új lehetőségeket biztosít a felhasználóknak, illetve a vállalatoknak a közösségi kommunikáció fejlesztése tekintetében. Erre remek példa a Stories funkció megjelenése, hiszen néhány évvel ezelőtt még abszolút nem volt fókuszban az instant […]

Olvass tovább

Segíthetünk fellendíteni az online marketinged? 

Szeretnél legújabb híreinktől azonnal értesülni?

Iratkozz fel chatbotunkra!
FELIRATKOZOM A CHATBOTRA!
Copyright © RG Stúdió Kft.
Az oldallal és annak tartalmával kapcsolatos minden jog fenntartva!
“Az RG Stúdió, és az internet Neked dolgozik!"
RG Stúdió Kft.
1113 Budapest, Bocskai út 77-79.
7623 Pécs, Ungvár utca 47.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram