SEO tipp: Miért hasznos a Google Search Console?

2016-04-05

<<< Vissza a bloghoz
2016-04-05

Ehhez lehet jó választás a Google Search Console eszköz: Lássuk a telepítésének az előnyeit!

 

Miért lehet hasznos a Google Search Console használata?

 

Mivel hazánkban a Google a domináns keresőoldal az interneten, ezért a hirdetések mellett komoly harc folyik a keresésekre való organikus megjelenésekért is. Nem minden ugyanis, hogy az első oldal tetején ott van-e a találatok között a webhelyünk, vagy csak a második oldalon bukkan fel…

A Search Console abban lesz a segítségünkre, hogy a Google hatékonyan hozzáférjen a weboldalunk minden értékes tartalmához, ami az alapfeltétele annak, hogy a keresőben megjelenhessünk. Ehhez számos eszköz és lehetőség áll a rendelkezésünkre a Search Console révén.

Íme néhány fő funkció

  • A keresési statisztikák segítségével láthatjuk, hogy a különböző Google-ben történt lekérdezésekre milyen gyakran jelenik meg a weboldalunk. A Search Console megmutatja, hogy milyen lekérdezésekre jelennek meg az egyes oldalaink, milyen eszközökön és mikor.
  • Hozzájárul a felhasználók által gyakran használt keresési kifejezések megismeréséhez, amit AdWords hirdetéseinkhez (is) hatékonyan használhatunk.
  • Segít megismerni a mobiltelefonról és asztali számítógépről érkező lekérdezéseket, amiket hasznosíthatunk a célközönségeink meghatározásához.
  • Segít azonosítani a webhelyünk legjobb átkattintással rendelkező oldalait a Google keresésekben.
  • A Search Console megmutatja azt is, hogy melyek azok a hibásnak vélt aloldalaink, amihez a Googlebotok valamiért nem tudtak hozzáférni.
  • Megmutatja az URL-hibákat is, amelyet a Google a feltérképezési mechanizmusa során észlelt. Azonosítja azokat az oldalainkat, amelyek nem úgy jelennek meg egy mobiltelefonon, ahogy kellene, például hiányoznak róla a képek és egyéb elemek.
  • A Search Console abban is segítséget nyújt, hogy leellenőrizhesd a weboldalad: A megtekintés Google-ként eszközzel megvizsgálhatod, hogy megfelelően értelmezi-e a Google a weboldalad tartalmát és feltérképezési problémák hibaelhárításához is biztosít információkat.
  • E-mail értesítést kapsz, ha komoly problémát észlel a weboldaladon, így időben értesülhetsz például egy webhelyed ellenei illetéktelen támadásról.
  • Nem csak weboldaladhoz, de alkalmazásodhoz is hatékonyan használhatod a Search Console-t!

 

Az eszköz a webhelyed különböző lekérdezésekre való megjelenéseit és a Google hozzáférését – és ezzel a keresési találatokban előrelépésedet - akadályozó hibákat is azonosítja. Ráadásul a Search Console segítségével megismerheted a legeredményesebb oldalaidat és termékeidet, amikre érdemes fókuszálnod.

Összességében, ha kíváncsi vagy arra, hogy a weboldaladat könnyen elérik-e a felhasználók a Google keresésekből, akkor mindenképp olvass utána a telepítés részletinek és próbáld ki a Search Console-t.

Segíthetünk fellendíteni online marketinged? 

KÉRJ VISSZAHÍVÁST!

Olvass tovább az alábbi témákban!

Legutóbbi cikkek

3 érv amiért kezdj el blogolni - Mutatjuk, hogyan láss neki és mire figyelj!

Gondolkoztál már azon, hogy elkezdj blogolni? A blog egy újabb online csatornát kínál, ahol másfajta kommunikációval érheted el célközönségedet, általa pedig erősítheted tartalommarketinged és piaci jelenléted a szakmában. Statisztikák szerint a bloggal rendelkező cégek havi konverziós aránya 126%-kal magasabb, mint a blog nélküli társaiknak. Ebből is látható, hogy a blog napjainkban a márkaépítés és a […]

Olvass tovább
Berek Péter az országban negyedikként került fel a Manychat ügynökségi listájára

A Facebook a 2019-es F8-on bejelentette, hogy a fókuszt a vállalat platformjai közül a Messengerre fogja helyezni. A csatorna jelenleg 1,3 milliárd aktív felhasználóval büszkélkedik, a vállalat tervei szerint ez a szám 2021-re 2,4 milliárdra növekszik. A platformban rejlő potenciált egyre több vállalat ismeri fel, hiszen havonta körülbelül 20 milliárd üzenetváltás történik a felhasználók és […]

Olvass tovább
Ismerkedés az online marketinggel

Nem csak az RG Stúdió, hanem mi az RG Stúdió munkatársai is szívügyünknek tekintjük azt, hogy a régió is fejlődjön az online marketingben. Amikor fejlődésről beszélünk nem feltétlenül azt értjük alatta, hogy minél többen kezdjenek bele az online marketingbe, készítsenek maguknak weboldalt, legyenek aktívak a közösségi média felületeken és hirdessenek, hanem hogy gondolkodjanak azon, hogy […]

Olvass tovább

Segíthetünk fellendíteni az online marketinged? 

Szeretnél legújabb híreinktől azonnal értesülni?

Iratkozz fel chatbotunkra!
FELIRATKOZOM A CHATBOTRA!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram