SEO tipp: Miért hasznos a Google Search Console?

2016-04-05

<<< Vissza a bloghoz
2016-04-05

Ehhez lehet jó választás a Google Search Console eszköz: Lássuk a telepítésének az előnyeit!

 

Miért lehet hasznos a Google Search Console használata?

 

Mivel hazánkban a Google a domináns keresőoldal az interneten, ezért a hirdetések mellett komoly harc folyik a keresésekre való organikus megjelenésekért is. Nem minden ugyanis, hogy az első oldal tetején ott van-e a találatok között a webhelyünk, vagy csak a második oldalon bukkan fel…

A Search Console abban lesz a segítségünkre, hogy a Google hatékonyan hozzáférjen a weboldalunk minden értékes tartalmához, ami az alapfeltétele annak, hogy a keresőben megjelenhessünk. Ehhez számos eszköz és lehetőség áll a rendelkezésünkre a Search Console révén.

Íme néhány fő funkció

 • A keresési statisztikák segítségével láthatjuk, hogy a különböző Google-ben történt lekérdezésekre milyen gyakran jelenik meg a weboldalunk. A Search Console megmutatja, hogy milyen lekérdezésekre jelennek meg az egyes oldalaink, milyen eszközökön és mikor.
 • Hozzájárul a felhasználók által gyakran használt keresési kifejezések megismeréséhez, amit AdWords hirdetéseinkhez (is) hatékonyan használhatunk.
 • Segít megismerni a mobiltelefonról és asztali számítógépről érkező lekérdezéseket, amiket hasznosíthatunk a célközönségeink meghatározásához.
 • Segít azonosítani a webhelyünk legjobb átkattintással rendelkező oldalait a Google keresésekben.
 • A Search Console megmutatja azt is, hogy melyek azok a hibásnak vélt aloldalaink, amihez a Googlebotok valamiért nem tudtak hozzáférni.
 • Megmutatja az URL-hibákat is, amelyet a Google a feltérképezési mechanizmusa során észlelt. Azonosítja azokat az oldalainkat, amelyek nem úgy jelennek meg egy mobiltelefonon, ahogy kellene, például hiányoznak róla a képek és egyéb elemek.
 • A Search Console abban is segítséget nyújt, hogy leellenőrizhesd a weboldalad: A megtekintés Google-ként eszközzel megvizsgálhatod, hogy megfelelően értelmezi-e a Google a weboldalad tartalmát és feltérképezési problémák hibaelhárításához is biztosít információkat.
 • E-mail értesítést kapsz, ha komoly problémát észlel a weboldaladon, így időben értesülhetsz például egy webhelyed ellenei illetéktelen támadásról.
 • Nem csak weboldaladhoz, de alkalmazásodhoz is hatékonyan használhatod a Search Console-t!

 

Az eszköz a webhelyed különböző lekérdezésekre való megjelenéseit és a Google hozzáférését – és ezzel a keresési találatokban előrelépésedet - akadályozó hibákat is azonosítja. Ráadásul a Search Console segítségével megismerheted a legeredményesebb oldalaidat és termékeidet, amikre érdemes fókuszálnod.

Összességében, ha kíváncsi vagy arra, hogy a weboldaladat könnyen elérik-e a felhasználók a Google keresésekből, akkor mindenképp olvass utána a telepítés részletinek és próbáld ki a Search Console-t.

Segíthetünk fellendíteni online marketinged? 

KÉRJ VISSZAHÍVÁST!

Legutóbbi cikkek

Mi fáj, gyere mesélj! – Avagy, hogyan lesz jobb a marketinged attól, hogy mesélsz róla

Az online marketing nem egy kiló kenyér. Különös, hogy erről egyáltalán beszélni kell, de meglepődve tapasztaljuk néha, hogy a partnerek úgy hívnak fel minket, hogy Google Ads hirdetéskezelést vagy Facebook hirdetéskezelést szeretnének tőlünk vásárolni. Természetesen ennek nincsen semmi akadálya, hiszen ezzel (is) foglalkozunk, de mindenesetre itt megálljt szoktunk mondani és inkább beszélgetést kezdeményezni. Miért a […]

Olvass tovább
Mi a jó ügyfélkommunikáció titka? Ez itt a kérdés!

Vagy ez a válasz? 🙂 Spoiler alert: igen. A nyári (minimális) lassítás lehetőséget adott nekünk arra, hogy egy kicsit magunkkal is foglalkozzunk. Nem, nem spa-ba mentünk (bár egy hangulatos, nevetgélős, iszogatós fotózással összekötött csapatépítő bulit azért tartottunk), hanem magunkon dolgoztunk. Melyik területen? Azon, amiben azt gondoljuk, hogy a legjobbak vagyunk. Ellentmondás? Nem. A legbüszkébbek arra […]

Olvass tovább
Keresőoptimalizálás vagy Google Ads kampányok?

2020-ban, amikor az internet térhódítása az egekben, amikor minden felületen cégek értékesítő vagy márkaépítő hirdetéseivel találkozunk, akkor elképesztően nehéz kitűnni a tömegből. Egy dolog azonban biztos: ha szeretnéd, hogy rád találjanak, akkor a Google találati listáján való megjelenés elsődleges fontosságú az értékesítés tekintetében, hiszen még mindig ez a legnagyobb kereső hazánkban. Márpedig ha a felhasználó […]

Olvass tovább

Segíthetünk fellendíteni az online marketinged? 

Szeretnél legújabb híreinktől azonnal értesülni?

Iratkozz fel chatbotunkra!
FELIRATKOZOM A CHATBOTRA!
Copyright © RG Stúdió Kft.
Az oldallal és annak tartalmával kapcsolatos minden jog fenntartva!
“Az RG Stúdió, és az internet Neked dolgozik!"
Írj nekünk!
RG Stúdió Kft.
7623 Pécs, Ungvár utca 47.

Minősítéseink

 • digitalisan-felkeszult-vallalkozas-rg-studio
 • vallalhato-vallalkozas-rg-studio
 • opten-rg-studio
 • vallalhato-vallalkozas-rg-studio
 • csaladbarat-munkahely-rg-studio
 • google-partner-rg-studio
 • manychat-agency-partner-rg-studio
 • messenger-marketing-partner-rg-studio
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram