Online jelenlétet a dél-dunántúli vállalkozásoknak!

2019-06-12

<<< Vissza a bloghoz
2019-06-12

Az RG Stúdió a szívén viseli a dél-dunántúli régió kis- és középvállalkozásainak online marketing fejlődését, ezért minden lehetőséget megragadunk, hogy át tudjunk nekik adni friss és releváns tudást a témában. A nemrégiben tartott III. Big Marketing Day után most a Vállalkozz Digitálisan! rendezvénysorozat pécsi állomásán szólítottuk meg a helyi kkv-kat.

A Modern Vállalkozások Programja hasonlóan a régió vállalkozásainak digitalizálásán munkálkodik, így a közös célok összehoztak minket egy közös rendezvényen is.

A napot Takács Károly nyitotta meg, aki a vállalkozások digitalizációjának pályázati lehetőségei mellett egy kitekintéssel is bemutatta az e-kereskedelem helyzetét.

Az online kereskedelem fontossága a régióban 

Az RG Stúdiótól Müller-Váczi Lívia online marketing tanácsadó vezette be a résztvevőket az online kereskedelem jelenlegi trendjeibe, és mutatta be, hogy mik azok az alapkövetelmények, amelyeket a ma fogyasztója elvár egy kiskereskedelmi egységtől az online térben. A most futó e-kereskedelmi forradalom számos lehetőséget, de kihívást is tartogat a kis-és középvállalkozásoknak, amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni, ha érvényesülni szeretnének online.

Többek között kitértünk arra a folyamatra, amely jelenleg inkább Amerikára jellemző, de várhatóan hazánkba is hamarosan begyűrűzik, ez pedig a tömeges boltbezárások fenyegetése. A kiskereskedelmi egységek a tengerentúl azt tapasztalják, hogy amennyiben nem építik bele az online teret a vásárlási folyamataikba, akkor a vásárlóik hamar elfordulnak tőlük, és olyan üzleteket keresnek, amelyek már felkészülten várják a vevőiket itt is. A vásárlási szokások megváltoztak, azok a kétségek, visszatartó erők, amelyek eddig az offline térben tartották a vásárlókat lassan megszűnnek a technológiai fejlesztések miatt. Virtuális valóságban próbálhatjuk fel a ruhákat, ékszereket; termékbemutató videóval és influencerek által bizonyosodhatunk meg a valódiságukról és minőségükről – mindezt a kanapénk kényelmében.

Az online vásárlás ma már nem veszélyes, ismeretlen és rizikós terep, hanem kényelmes, biztonságos és egyszerűbb módja a termékek beszerzésének. Gyakorlatilag elvárás a fogyasztók részéről.

Az új fogyasztók profiljának ismertetése után az online márkaépítés kihívásairól is beszéltünk a hallgatóságnak, akik főként a régiós kereskedőket és szolgáltatókat képviselték, akik most vágnak bele az online értékesítésbe, vagy hatékonyabban szeretnék kezelni a felületeiket.

A részvevők a marketing szempontú kitekintésen túl megismerhették azokat a rendszereket, amelyek eredményesen tudják támogatni a felületeiket és folyamataikat.

Digitalizáció vállalkozásoknak

Nem csak a jelenlévők profitálhatnak azonban a Modern Vállalkozások Programjának ajánlatából és a beszállítók, mint az RG Stúdió munkájából.

Ha dél-dunántúli vállalkozóként úgy gondolod, hogy te is nagyobb szeletet szeretnél az e-kereskedelmi tortából és eredményesebben szeretnél érvényesülni az online térben, akkor keress meg minket, hogy segítsünk elindulni!

Reméljük, hogy hamarosan veled is találkozunk valamelyik regionális rendezvényen!

 

Segíthetünk fellendíteni online marketinged? 

KÉRJ VISSZAHÍVÁST!

Olvass tovább az alábbi témákban!

Legutóbbi cikkek

Instagram trendek 2020 - Erre az 5 dologra figyelj, ha hatékony szeretnél lenni

Az Instagram trendjei folyamatosan fejlődnek, változnak, így a platform egyre több lehetőséget és kreativitást tartogat mind a tartalomgyártók, mind a márkák számára. Éppen ezért érdemes tartani a lépést az aktualitásokkal. Mutatjuk, mire figyelj idén, ha eredményes szeretnél lenni! Mielőtt belevágnánk: beszéljenek a számok Gondoltad volna, hogy már 1 milliárd ember használja havi szinte a platformot? […]

Olvass tovább
Milyen értékeket kaphatsz egy ingyenes workshopon?

Mi itt Baranyában kicsit el vagyunk maradva. No nem csak gazdaságilag, hanem szemléletben is. Ezt több cikkben is kifejtettem - mint szemléletbeli hiányosságok -, így ezekre most nem térek ki. Történt, hogy rendeztünk ismét egy workshopot, aminek kettős célja lett volna: 1.) Minél többen megismerjenek a helyi piacon, mert inkább budapesti és nemzetközi partnereink vannak.  […]

Olvass tovább
Már papíron is Családbarát Hely vagyunk

Az RG Stúdióban mi mindig is családbarát helynek tartottuk magunkat, ezért amikor adódott a lehetőség, hogy ezt hivatalossá is tegyük, akkor természetesen kaptunk az alkalmon. Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. pályázatában olyan szervezetek kaphatták meg a minősítést, akik munkájukban, intézkedéseikben és a szervezeti működésükben támogatják, hogy a munkavállalóik és ügyfeleik megteremtsék a munka és a […]

Olvass tovább

Segíthetünk fellendíteni az online marketinged? 

Szeretnél legújabb híreinktől azonnal értesülni?

Iratkozz fel chatbotunkra!
FELIRATKOZOM A CHATBOTRA!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram