Online jelenlétet a dél-dunántúli vállalkozásoknak!

2019-06-12

<<< Vissza a bloghoz
2019-06-12

Az RG Stúdió a szívén viseli a dél-dunántúli régió kis- és középvállalkozásainak online marketing fejlődését, ezért minden lehetőséget megragadunk, hogy át tudjunk nekik adni friss és releváns tudást a témában. A nemrégiben tartott III. Big Marketing Day után most a Vállalkozz Digitálisan! rendezvénysorozat pécsi állomásán szólítottuk meg a helyi kkv-kat.

A Modern Vállalkozások Programja hasonlóan a régió vállalkozásainak digitalizálásán munkálkodik, így a közös célok összehoztak minket egy közös rendezvényen is.

A napot Takács Károly nyitotta meg, aki a vállalkozások digitalizációjának pályázati lehetőségei mellett egy kitekintéssel is bemutatta az e-kereskedelem helyzetét.

Az online kereskedelem fontossága a régióban 

Az RG Stúdiótól Müller-Váczi Lívia online marketing tanácsadó vezette be a résztvevőket az online kereskedelem jelenlegi trendjeibe, és mutatta be, hogy mik azok az alapkövetelmények, amelyeket a ma fogyasztója elvár egy kiskereskedelmi egységtől az online térben. A most futó e-kereskedelmi forradalom számos lehetőséget, de kihívást is tartogat a kis-és középvállalkozásoknak, amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni, ha érvényesülni szeretnének online.

Többek között kitértünk arra a folyamatra, amely jelenleg inkább Amerikára jellemző, de várhatóan hazánkba is hamarosan begyűrűzik, ez pedig a tömeges boltbezárások fenyegetése. A kiskereskedelmi egységek a tengerentúl azt tapasztalják, hogy amennyiben nem építik bele az online teret a vásárlási folyamataikba, akkor a vásárlóik hamar elfordulnak tőlük, és olyan üzleteket keresnek, amelyek már felkészülten várják a vevőiket itt is. A vásárlási szokások megváltoztak, azok a kétségek, visszatartó erők, amelyek eddig az offline térben tartották a vásárlókat lassan megszűnnek a technológiai fejlesztések miatt. Virtuális valóságban próbálhatjuk fel a ruhákat, ékszereket; termékbemutató videóval és influencerek által bizonyosodhatunk meg a valódiságukról és minőségükről – mindezt a kanapénk kényelmében.

Az online vásárlás ma már nem veszélyes, ismeretlen és rizikós terep, hanem kényelmes, biztonságos és egyszerűbb módja a termékek beszerzésének. Gyakorlatilag elvárás a fogyasztók részéről.

Az új fogyasztók profiljának ismertetése után az online márkaépítés kihívásairól is beszéltünk a hallgatóságnak, akik főként a régiós kereskedőket és szolgáltatókat képviselték, akik most vágnak bele az online értékesítésbe, vagy hatékonyabban szeretnék kezelni a felületeiket.

A részvevők a marketing szempontú kitekintésen túl megismerhették azokat a rendszereket, amelyek eredményesen tudják támogatni a felületeiket és folyamataikat.

Digitalizáció vállalkozásoknak

Nem csak a jelenlévők profitálhatnak azonban a Modern Vállalkozások Programjának ajánlatából és a beszállítók, mint az RG Stúdió munkájából.

Ha dél-dunántúli vállalkozóként úgy gondolod, hogy te is nagyobb szeletet szeretnél az e-kereskedelmi tortából és eredményesebben szeretnél érvényesülni az online térben, akkor keress meg minket, hogy segítsünk elindulni!

Reméljük, hogy hamarosan veled is találkozunk valamelyik regionális rendezvényen!

 

Segíthetünk fellendíteni online marketinged? 

KÉRJ VISSZAHÍVÁST!

Olvass tovább az alábbi témákban!

Legutóbbi cikkek

Online jelenlétet a dél-dunántúli vállalkozásoknak!

Az RG Stúdió a szívén viseli a dél-dunántúli régió kis- és középvállalkozásainak online marketing fejlődését, ezért minden lehetőséget megragadunk, hogy át tudjunk nekik adni friss és releváns tudást a témában. A nemrégiben tartott III. Big Marketing Day után most a Vállalkozz Digitálisan! rendezvénysorozat pécsi állomásán szólítottuk meg a helyi kkv-kat. A Modern Vállalkozások Programja hasonlóan […]

Olvass tovább
Közlemény adatátadásról

2019. május 27-ével a kozossegikalandozasok.hu domain alatt lévő, Közösségi Kalandozások blog és kapcsolódó közösségi felületek valamint az ahhoz kapcsolódó személyes adatokat tartalmazó adatbázisok és hírlevél lista az RG Stúdió tulajdonából átkerült a Lévai Richárd által alapított Liftup Kft. tulajdonába. Az adatátadáshoz adott - külön hozzájárulás nélküli adatkezelés feltétele hogy érdekmérlegelési teszt készüljön, amit teljes terjedelmében […]

Olvass tovább
6 tipp a III. Big Marketing Day konferenciáról

Május 23-án sikeresen lezajlott az általunk harmadik alkalommal megrendezett Big Marketing Day konferencia. Korábban már olvashattatok az esemény részleteiről, most azonban egy izgalmas élménybeszámolóval készültünk. Ebben a cikkben a tapasztalatok mellett előadói csapatunk a konferencián elhangzott hasznos tanácsokat is megosztják veletek. Facebook, Instagram, Youtube - a te célcsoportod hol konvertál? Az idei konferencián is izgalmas […]

Olvass tovább

Segíthetünk fellendíteni az online marketinged? 

Szeretnél legújabb híreinktől azonnal értesülni?

Iratkozz fel chatbotunkra!
CHATBOT FELIRATKOZÁS
Copyright © RG Stúdió Kft.
Az oldallal és annak tartalmával kapcsolatos minden jog fenntartva!
“Az RG Stúdió, és az internet Neked dolgozik!"
RG Stúdió Kft.
1113 Budapest, Bocskai út 77-79.
7623 Pécs, Ungvár utca 47.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram