Népszerűsít a saját Youtube csatorna!

2015-01-12

<<< Vissza a bloghoz
2015-01-12

Kinek érdemes saját csatornát létrehoznia?

Ha van olyan terméke, szolgáltatása, amelynek bemutatásához nem elegendő a szavak ereje, vagy a fényképek meggyőző hatása, mutassa be mozgóképekkel tevékenységét!

Videófilmek forgatásával foglalkozik? Cégének olyan terméke van, amelynek referenciamunkája videóüzenetekben mutatható be a legjobban? Videóklipeket gyárt? Saját dokumentum-, vagy művészfilmeket készít? Játékokat forgalmaz? Foglalkozásokat, előadásokat tart meghatározott csoportoknak? Nyelvet tanít? Animációkat állít össze? Versenyek, sportesemények megörökítésével foglalkozik? Szépítő, átalakító műhelyt vezet?

Mindezeken kívül számtalan műfajban alkothat maradandót videófilmekkel, amelyekkel hitelesen és a mai kor elvárásainak megfelelően mutathatja be cégét, szolgáltatását. Ha mindössze 1-2 videó áll csak rendelkezésére elég, ha feltölti a Youtube-ra – a feltöltést széles körben promotálja –, de ha több videóban gondolkodik, vagy egyszerre több filmet fel tud tölteni a legnézettebb videómegosztó portálra, hozza létre saját csatornáját, amelyben rendszerezheti kisfilmjeit, rajongókat gyűjthet, és széles körben ismertté teheti vállalkozását!

Hogyan fogjon hozzá?

A Youtube csatorna létrehozásához regisztrálnia kell magát, ez után léphet a „saját csatornám” felületre. Ezen belül eldöntheti, hogy a továbbiakban saját nevével, vagy céges felhasználóként kívánja kezelni csatornáját. Fontos lépés, amikor el kell neveznie saját csatornáját. Olyan nevet válasszon, amelyet összeköthetnek márkájával, szolgáltatásával, hiszen ez a név fog a videói alatt megjelenni minden alkalommal. Ezzel azonosítják követői, rajongói. Kategóriát is választania kell. Meg kell adnia, hogy csatornáját kik látogathatják majd, korhatáros tartalmat oszt-e meg. Már meglévő regisztrációja mellé is készíthet csatornát. Belépés után a „Fiókváltás” opcióra és ezt követően a „Választásaim” lehetőségre kattintva az „új csatorna létrehozása” opció választásával hozhatja létre újabb YouTube csatornáját.

Megjelenés és tartalom

Már a Youtube csatorna megjelenése is marketing értékkel bír. A logók, színek, betűtípusok, profil- és borítóképek használata legyen összhangban egyéb megjelenéseinek dizájnjával! Márkáját ezen csatornán keresztül is sikeresen azonosíthatják a felhasználók. Rövid bemutatkozó videó elhelyezése a profil oldalon szintén jó marketingstratégia. Ennek segítségével még mélyebb betekintést nyer a látogató tevékenységébe, megismeri szolgáltatását, termékét. A profil létrehozása után már csak a tartalom elhelyezése van hátra. Ehhez az oldal minden segítséget megad, a felület egyszerűen kezelhető, nem igényel széles körű informatikai ismereteket.

Youtube csatornáját saját honlapján, szakmai és személyes internetes közösségi fórumain is népszerűsítheti. A videók alatt közvetlen hozzászólással az interakció is adott, azonnali visszacsatolást kap követőitől, alkalmi érdeklődőktől.

Nem tudja eldönteni, érdemes-e hozzáfognia saját Youtube csatorna létrehozásához, vagy bizonytalan abban, hogyan is kezdje el, munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére.

Segíthetünk fellendíteni online marketinged? 

KÉRJ VISSZAHÍVÁST!

Olvass tovább az alábbi témákban!

Legutóbbi cikkek

Instagram trendek 2020 - Erre az 5 dologra figyelj, ha hatékony szeretnél lenni

Az Instagram trendjei folyamatosan fejlődnek, változnak, így a platform egyre több lehetőséget és kreativitást tartogat mind a tartalomgyártók, mind a márkák számára. Éppen ezért érdemes tartani a lépést az aktualitásokkal. Mutatjuk, mire figyelj idén, ha eredményes szeretnél lenni! Mielőtt belevágnánk: beszéljenek a számok Gondoltad volna, hogy már 1 milliárd ember használja havi szinte a platformot? […]

Olvass tovább
Milyen értékeket kaphatsz egy ingyenes workshopon?

Mi itt Baranyában kicsit el vagyunk maradva. No nem csak gazdaságilag, hanem szemléletben is. Ezt több cikkben is kifejtettem - mint szemléletbeli hiányosságok -, így ezekre most nem térek ki. Történt, hogy rendeztünk ismét egy workshopot, aminek kettős célja lett volna: 1.) Minél többen megismerjenek a helyi piacon, mert inkább budapesti és nemzetközi partnereink vannak.  […]

Olvass tovább
Már papíron is Családbarát Hely vagyunk

Az RG Stúdióban mi mindig is családbarát helynek tartottuk magunkat, ezért amikor adódott a lehetőség, hogy ezt hivatalossá is tegyük, akkor természetesen kaptunk az alkalmon. Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. pályázatában olyan szervezetek kaphatták meg a minősítést, akik munkájukban, intézkedéseikben és a szervezeti működésükben támogatják, hogy a munkavállalóik és ügyfeleik megteremtsék a munka és a […]

Olvass tovább

Segíthetünk fellendíteni az online marketinged? 

Szeretnél legújabb híreinktől azonnal értesülni?

Iratkozz fel chatbotunkra!
FELIRATKOZOM A CHATBOTRA!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram