Neked van már 2020-ra online marketing terved?

2019-09-27

<<< Vissza a bloghoz
2019-09-27

Bár még csak épphogy túl vagyunk az iskolakezdés időszakán, nyakunkon az év vége, amikor fókuszba kerülnek a kuponnapok, a Black Friday és az év végi akciós kampányok is.

Na de mi a helyzet a jövő évi marketing tervekkel?

Te szoktál készíteni? Ha igen, akkor vajon az utolsó pillanatra hagyod?

Mi azt javasoljuk, hogy még az év végi roham előtt, ebben az időszakban érdemes leülni és átgondolni a következő évre vonatkozó üzleti célokat és azt, hogy milyen eszközökkel, mely csatornákon érdemes intenzíven jelen lenni az eredményesség tekintetében.

Ahhoz, hogy megfelelően ki tudd alakítani a stratégiát, mindenképpen meg kell vizsgálnod azt, hogy ebben az évben melyek voltak azok az online felületek, amik a legeredményesebben működtek, és ezeken a felületeken milyen megtérülési mutatókkal számolhatsz. Ha azt látod, hogy az egyik csatorna a teljes évre visszamenőleg átlagosan alacsonyabb költségen hozott neked konverziókat, akkor a jövő évi online marketing tervedben erre a csatornára érdemes külön pénzt és energia befektetést tenni.

Mire figyelj a marketing terv kapcsán?

Ha elvégezted az auditot, akkor neki is kezdhetsz a tervezésének. Lássuk a főbb szempontokat ennek kapcsán!

1. - Gondold végig, hogy melyek azok az időszakok az évben, amik kiemelt jelentőséggel bírnak, és először ezeket vezesd fel a táblázatodba piros színnel, hogy lásd, mire kell majd odafigyelned. Ha ezzel meg vagy, akkor legalább pár héttel a kampánykezdés előtti időpontra ütemezd az előkészületeket.

2. - Azokban az időszakokban, amikor nincs fókuszban nálad semmilyen kiemelt ajánlat, akkor nézz körül, hogy milyen szezonális eseményekhez/ünnepekhez tudod kötni a kommunikációd az online felületeken és a hirdetésekben.

3. - Készíts egy éves költségtervet és nézd meg, hogy az adott keretből mely csatornára szánsz többet, illetve melyek azok az időszakok, ahol magasabb büdzsét alkalmazol.

Ha a fentieket elkészítetted, akkor máris sokat segítettél a magadon a jövő évre vonatkozóan. Gondold csak el milyen rossz az, amikor tudod, hogy minőségi tartalmat kell gyártanod de ehhez nincs se ihleted se kreativitásod! Ilyenkor csak előkapod a terved és máris tudod, milyen témába érdemes belenyúlnod!

Sikeres tervezést kívánunk!

Ha szeretnél segítséget kérni a 2020-as online marketingtervezéshez, vagy akár az idei eredményeid átvizsgálásához akkor keress minket bizalommal!


Szerző:
Gere Alexandra
Online Marketing Menedzser

Segíthetünk fellendíteni online marketinged? 

KÉRJ VISSZAHÍVÁST!

Olvass tovább az alábbi témákban!

Legutóbbi cikkek

3+1 tipp, hogy mire figyelj egy influencerrel való együttműködéskor 2020-ban!

Az influencer marketing létjogosultsága a 2019-es évben is tovább növekedett és a tapasztalatok alapján egyre vékonyabb a határ a közösségi tartalomgyártás és a véleményvezérekkel való együttműködés kapcsán. Az influencerek ugyanis a mellett, hogy saját csatornáikon, saját követőbázisuknak népszerűsítik az adott márka termékét, jól fogyasztható tartalmat gyártanak, amit a megbízó cég a saját csatornáin is eljuttathat […]

Olvass tovább
Instagram trendek 2020 - Erre az 5 dologra figyelj, ha hatékony szeretnél lenni

Az Instagram trendjei folyamatosan fejlődnek, változnak, így a platform egyre több lehetőséget és kreativitást tartogat mind a tartalomgyártók, mind a márkák számára. Éppen ezért érdemes tartani a lépést az aktualitásokkal. Mutatjuk, mire figyelj idén, ha eredményes szeretnél lenni! Mielőtt belevágnánk: beszéljenek a számok Gondoltad volna, hogy már 1 milliárd ember használja havi szinte a platformot? […]

Olvass tovább
Milyen értékeket kaphatsz egy ingyenes workshopon?

Mi itt Baranyában kicsit el vagyunk maradva. No nem csak gazdaságilag, hanem szemléletben is. Ezt több cikkben is kifejtettem - mint szemléletbeli hiányosságok -, így ezekre most nem térek ki. Történt, hogy rendeztünk ismét egy workshopot, aminek kettős célja lett volna: 1.) Minél többen megismerjenek a helyi piacon, mert inkább budapesti és nemzetközi partnereink vannak.  […]

Olvass tovább

Segíthetünk fellendíteni az online marketinged? 

Szeretnél legújabb híreinktől azonnal értesülni?

Iratkozz fel chatbotunkra!
FELIRATKOZOM A CHATBOTRA!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram