Neked van már 2020-ra online marketing terved?

2019-09-27

<<< Vissza a bloghoz
2019-09-27

Bár még csak épphogy túl vagyunk az iskolakezdés időszakán, nyakunkon az év vége, amikor fókuszba kerülnek a kuponnapok, a Black Friday és az év végi akciós kampányok is.

Na de mi a helyzet a jövő évi marketing tervekkel?

Te szoktál készíteni? Ha igen, akkor vajon az utolsó pillanatra hagyod?

Mi azt javasoljuk, hogy még az év végi roham előtt, ebben az időszakban érdemes leülni és átgondolni a következő évre vonatkozó üzleti célokat és azt, hogy milyen eszközökkel, mely csatornákon érdemes intenzíven jelen lenni az eredményesség tekintetében.

Ahhoz, hogy megfelelően ki tudd alakítani a stratégiát, mindenképpen meg kell vizsgálnod azt, hogy ebben az évben melyek voltak azok az online felületek, amik a legeredményesebben működtek, és ezeken a felületeken milyen megtérülési mutatókkal számolhatsz. Ha azt látod, hogy az egyik csatorna a teljes évre visszamenőleg átlagosan alacsonyabb költségen hozott neked konverziókat, akkor a jövő évi online marketing tervedben erre a csatornára érdemes külön pénzt és energia befektetést tenni.

Mire figyelj a marketing terv kapcsán?

Ha elvégezted az auditot, akkor neki is kezdhetsz a tervezésének. Lássuk a főbb szempontokat ennek kapcsán!

1. - Gondold végig, hogy melyek azok az időszakok az évben, amik kiemelt jelentőséggel bírnak, és először ezeket vezesd fel a táblázatodba piros színnel, hogy lásd, mire kell majd odafigyelned. Ha ezzel meg vagy, akkor legalább pár héttel a kampánykezdés előtti időpontra ütemezd az előkészületeket.

2. - Azokban az időszakokban, amikor nincs fókuszban nálad semmilyen kiemelt ajánlat, akkor nézz körül, hogy milyen szezonális eseményekhez/ünnepekhez tudod kötni a kommunikációd az online felületeken és a hirdetésekben.

3. - Készíts egy éves költségtervet és nézd meg, hogy az adott keretből mely csatornára szánsz többet, illetve melyek azok az időszakok, ahol magasabb büdzsét alkalmazol.

Ha a fentieket elkészítetted, akkor máris sokat segítettél a magadon a jövő évre vonatkozóan. Gondold csak el milyen rossz az, amikor tudod, hogy minőségi tartalmat kell gyártanod de ehhez nincs se ihleted se kreativitásod! Ilyenkor csak előkapod a terved és máris tudod, milyen témába érdemes belenyúlnod!

Sikeres tervezést kívánunk!

Ha szeretnél segítséget kérni a 2020-as online marketingtervezéshez, vagy akár az idei eredményeid átvizsgálásához akkor keress minket bizalommal!


Szerző:
Gere Alexandra
Online Marketing Menedzser

Segíthetünk fellendíteni online marketinged? 

KÉRJ VISSZAHÍVÁST!

Legutóbbi cikkek

Üzleti partnerkeresés rapid sebességgel

A B2B partnerkeresés és értékesítés mindig felveti azt a kérdést, hogy a Facebooknak van-e itt egyáltalán létjogosultsága. Tudunk-e megfelelően célozni, releváns leadeket szerezni és egyáltalán jelen van-e aktívan a célcsoportunk ezen a csatornán. Szállítmányozással foglalkozó partnerünknek is ezek voltak a kétségei és kérdései amikor az alvállalkozói partneri körét szerette volna bővíteni, és ehhez kért tőlünk […]

Olvass tovább
Benne vagyunk a 17-ben Magyarországon! - Minősített üzleti szereplő elismeréssel gazdagodtunk

Az országban eddig mindössze 17 vállalat szerezte meg a Minősített Üzleti Szereplő minősítést, melyek között a mi cégünk, az RG Stúdió is szerepel Számunkra fontos, hogy olyan működési elvek mentén folytassuk az együttműködéseinket Partnereinkkel, melyet mi is elvárunk beszállító Partnereinktől. 20 éve egyazon értékrendet képviselünk, melyre büszke mind a tulajdonos, mind az összes kollégánk. Etikus, […]

Olvass tovább
Újraindul a gazdaság, újra kell gondolni a marketingünket is?

Az elmúlt hónapok nehézségei rengeteg vállalkozót és magánszemélyt is negatívan érintettek és érintenek jelenleg is. Számos ember veszítette el a munkahelyét, cégek zártak be és a kellő tartalékok hiányában az újrakezdés is nehéz feladat. Szerencsére a korlátozásokon lazítottak, ezért a vendéglátás és a turizmus is lassan újraindulhat, de ez korántsem lesz egyszerű feladat, hiszen ezek […]

Olvass tovább

Segíthetünk fellendíteni az online marketinged? 

Szeretnél legújabb híreinktől azonnal értesülni?

Iratkozz fel chatbotunkra!
FELIRATKOZOM A CHATBOTRA!
Copyright © RG Stúdió Kft.
Az oldallal és annak tartalmával kapcsolatos minden jog fenntartva!
“Az RG Stúdió, és az internet Neked dolgozik!"
Írj nekünk!
RG Stúdió Kft.
7623 Pécs, Ungvár utca 47.

Minősítéseink

  • digitalisan-felkeszult-vallalkozas-rg-studio
  • vallalhato-vallalkozas-rg-studio
  • opten-rg-studio
  • vallalhato-vallalkozas-rg-studio
  • csaladbarat-munkahely-rg-studio
  • google-partner-rg-studio
  • manychat-agency-partner-rg-studio
  • messenger-marketing-partner-rg-studio
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram