Neked van már 2020-ra online marketing terved?

2019-09-27

<<< Vissza a bloghoz
2019-09-27

Bár még csak épphogy túl vagyunk az iskolakezdés időszakán, nyakunkon az év vége, amikor fókuszba kerülnek a kuponnapok, a Black Friday és az év végi akciós kampányok is.

Na de mi a helyzet a jövő évi marketing tervekkel?

Te szoktál készíteni? Ha igen, akkor vajon az utolsó pillanatra hagyod?

Mi azt javasoljuk, hogy még az év végi roham előtt, ebben az időszakban érdemes leülni és átgondolni a következő évre vonatkozó üzleti célokat és azt, hogy milyen eszközökkel, mely csatornákon érdemes intenzíven jelen lenni az eredményesség tekintetében.

Ahhoz, hogy megfelelően ki tudd alakítani a stratégiát, mindenképpen meg kell vizsgálnod azt, hogy ebben az évben melyek voltak azok az online felületek, amik a legeredményesebben működtek, és ezeken a felületeken milyen megtérülési mutatókkal számolhatsz. Ha azt látod, hogy az egyik csatorna a teljes évre visszamenőleg átlagosan alacsonyabb költségen hozott neked konverziókat, akkor a jövő évi online marketing tervedben erre a csatornára érdemes külön pénzt és energia befektetést tenni.

Mire figyelj a marketing terv kapcsán?

Ha elvégezted az auditot, akkor neki is kezdhetsz a tervezésének. Lássuk a főbb szempontokat ennek kapcsán!

1. - Gondold végig, hogy melyek azok az időszakok az évben, amik kiemelt jelentőséggel bírnak, és először ezeket vezesd fel a táblázatodba piros színnel, hogy lásd, mire kell majd odafigyelned. Ha ezzel meg vagy, akkor legalább pár héttel a kampánykezdés előtti időpontra ütemezd az előkészületeket.

2. - Azokban az időszakokban, amikor nincs fókuszban nálad semmilyen kiemelt ajánlat, akkor nézz körül, hogy milyen szezonális eseményekhez/ünnepekhez tudod kötni a kommunikációd az online felületeken és a hirdetésekben.

3. - Készíts egy éves költségtervet és nézd meg, hogy az adott keretből mely csatornára szánsz többet, illetve melyek azok az időszakok, ahol magasabb büdzsét alkalmazol.

Ha a fentieket elkészítetted, akkor máris sokat segítettél a magadon a jövő évre vonatkozóan. Gondold csak el milyen rossz az, amikor tudod, hogy minőségi tartalmat kell gyártanod de ehhez nincs se ihleted se kreativitásod! Ilyenkor csak előkapod a terved és máris tudod, milyen témába érdemes belenyúlnod!

Sikeres tervezést kívánunk!

Ha szeretnél segítséget kérni a 2020-as online marketingtervezéshez, vagy akár az idei eredményeid átvizsgálásához akkor keress minket bizalommal!


Szerző:
Gere Alexandra
Online Marketing Menedzser

Segíthetünk fellendíteni online marketinged? 

KÉRJ VISSZAHÍVÁST!

Olvass tovább az alábbi témákban!

Legutóbbi cikkek

A leghasznosabb LinkedIn statisztikák a 2020-as marketingterv elkészítéséhez

A 2020-as online marketing tervünk kidolgozásához hasznos lehet alábbi cikkünk, hiszen kiderül belőle, hogy mennyire érdemes jelen lenni a felületen, valamint milyen típusú LinkedIn kampányokat javasolt tervezni a következő évre. Felhasználói adatok Kezdésnek érdemes átnézni, hogy melyek azok az adatok, amelyek érdemes megismernünk a felhasználókról. A LinkedIn felhasználók 36%-a 18 és 29 éves között található, […]

Olvass tovább
Építkezz az alapoktól az online marketingedben!

Furcsa lehet egy online marketing ügynökség cikkében azt a szalagcímet olvasni, hogy „Ezért ne vegyél teljes körű marketing csomagot az ügynökségektől…” De hogy megvilágítsuk, megosztunk Veled pár szempontot: Alapvetően az le kell szögezni, hogy az igazán eredményes online marketing hosszú távon folytatott tevékenység eredménye. Azt pedig csak úgy lehet megvalósítani, hogy az ügyfél és az […]

Olvass tovább
Karácsonyi marketing útmutató

Vészesen közeledik az ünnepi időszak, a vásárlók közel 40%-a pedig már novemberben letudja az ajándék vásárlást. Az early bird fogyasztókat már lehet elvesztetted, ugyanakkor még nem késtél el, ha most látnál hozzá a karácsonyi kampányod és tartalmaid előkészítéséhez. Ehhez adunk hasznos tippek cikkünkben, lássuk: Karácsonyi vásárlások számokban Az ünnepi időszak évről évre egyre korábban kezdődik […]

Olvass tovább

Segíthetünk fellendíteni az online marketinged? 

Szeretnél legújabb híreinktől azonnal értesülni?

Iratkozz fel chatbotunkra!
FELIRATKOZOM A CHATBOTRA!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram