Mit posztolj Instagramra? - 5 kreatív megoldás

2020-05-12

<<< Vissza a bloghoz
2020-05-12

Te mennyire kihasználod az Instagram felületében rejlő marketing lehetőségeket? Köztudott, hogy az Insta hatalmas marketing potenciált jelent bármely üzletág számára. Ebből kifolyólag az Instagram funkciói folyamatosan fejlődnek, így a platform egyre több lehetőséget és kreativitást tartogat mind a tartalomgyártók, mind a márkák számára.  

Ugyanakkor előfordulhat, hogy kifogytál az ötletekből, és nem tudod mit lenne érdemes megosztani a felületen. Ez mindannyiunkkal előfordulhat, éppen ezért hoztunk most 5 poszt inspirációt neked, melyet bátran felhasználhatsz az Instagram kommunikációdban!

Behind the scenes – engedj bepillantást a kulisszák mögé

Az Instagram még mindig egy sokkal személyesebb platform, mint a Facebook, éppen ezért érdemes a márkád új oldalát is megmutatni a követőknek, azaz ossz meg színfalak mögötti pillanatokat. Megoszthatsz egy kis ízelítőt az új termékedről, a soron következő szolgáltatásodról, közzé tehetsz képeket évfordulókról, nagy mérföldkövekről, csapatépítőkről, vagy éppen az egyszerű, dolgos hétköznapi pillantokról.

Építs szakértelmet

A vállalkozásod már 10 töretlenül működik? Több ezer karakternyi cikkedet publikálták már nagyobb médiumok? Innovatív technológiát alkalmazol? Bármi is legyen, biztosan van olyan terület, melyben Te vagy a profi. Mutasd be a szakértelmedet, minősítéseidet egy bejegyzés formájában. Emellett érdemes ügyfélvéleményeket, referenciákat közzé tenned.

A szakmaiságodat egy általad készített érdekes inforgrafikával, könyv/mentor/esemény ajánlásával vagy hasznos tippekkel, tanácsokkal is könnyedén kifejezheted.

Sztorizz

Az Instagram történetek számos kreatív lehetőséget kínálnak arra, hogy megtudd, mit is gondolnak a követőid. Hogyan használhatod ki a sztorimatricákat? Kérd ki a követőtáborod véleményét egy számodra fontos kérdésben, indíts szavazást, készíts egy Q&A napot, mely során megválaszolod a felmerülő kérdéseket vagy indíts egy kvízsorozatot, melyben tesztelheted követőid tudását. Ezekkel az interaktív lehetőségekkel szuperül építed a márkád, miközben a követőiddel való kapcsolattartás is közvetlenebbé válik.

Edukálj, indíts egy kreatív „mini sorozatot”

Az értékátadás és a követőidnek az edukálása egy fontos kommunikációs alappillér az Instagram-on is. Az általad megszerzett tudás és tapasztalat mások számára biztosan hasznos és inspiráló lesz. Akár Insta feed-ben galéria típusú posztként, akár IG TV-n publikálod a tartalmaid, érdemes egy lépésenkénti útmutatót készítened követőidnek. Pl. Hogyan készíts lapozós posztot? Hogyan használd a kvízmatricát? Hogyan tudsz színátmentes szöveget írni az Instagramon?

A különböző, kreatív tutorial-ok szórakoztató alternatívái lehetnek a hagyományos videóknak és blogbejegyzéseknek, akár receptekről, akár szépségápolásról, akár grafikai, DIY projektekről beszélünk.

Aktualitások

Minden márkádhoz köthető aktualitást kommunikálj az Insta felületén is. Egy nyereményjátékkal népszerűsíted legújabb terméked/szolgáltatásod? Különleges ünnepi akciót tartasz? Vagy éppen az éves nagy közönségtalálkozódra készülsz? Ezek mind nagyszerű lehetőségek arra, hogy a vállalkozásoddal kapcsolatos aktivitásra ösztönözd az embereket és építsd a márkád a platformon.

insta-trendek-2020

A fenti tartalomtípusok örökzöldnek tekintethetők, így ha éppen nincs ötleted miről kommunikálj az Instagramon, akkor bátran meríts inspirációt ebből a posztból!

Ha fellendítenéd Instagram kommunikációd, netán hirdetésekkel népszerűsítenéd márkádat a platformon, akkor keress minket és segítünk!

Szerző:
Bognár Adrienn
Online Marketing Menedzser

Segíthetünk fellendíteni online marketinged? 

KÉRJ VISSZAHÍVÁST!

Legutóbbi cikkek

Nem értünk hozzá, nem is kell, hogy értsünk

Elsőre ez elég vad kijelentésnek tűnik, de nem, nem az online marketingről van szó. Ahhoz egyértelműen értünk, hiszen az RG Stúdió 20 éves múltjának nagy részét azzal töltötte, hogy tökéletesítette a tudását a témában és már több száz ügyfél bizonyítja, hogy sikerült.   Ahhoz nem kell értenünk, amit Te csinálsz. Ez is vad? Nem az. […]

Olvass tovább
Mi fáj, gyere mesélj! – Avagy, hogyan lesz jobb a marketinged attól, hogy mesélsz róla

Az online marketing nem egy kiló kenyér. Különös, hogy erről egyáltalán beszélni kell, de meglepődve tapasztaljuk néha, hogy a partnerek úgy hívnak fel minket, hogy Google Ads hirdetéskezelést vagy Facebook hirdetéskezelést szeretnének tőlünk vásárolni. Természetesen ennek nincsen semmi akadálya, hiszen ezzel (is) foglalkozunk, de mindenesetre itt megálljt szoktunk mondani és inkább beszélgetést kezdeményezni. Miért a […]

Olvass tovább
Mi a jó ügyfélkommunikáció titka? Ez itt a kérdés!

Vagy ez a válasz? 🙂 Spoiler alert: igen. A nyári (minimális) lassítás lehetőséget adott nekünk arra, hogy egy kicsit magunkkal is foglalkozzunk. Nem, nem spa-ba mentünk (bár egy hangulatos, nevetgélős, iszogatós fotózással összekötött csapatépítő bulit azért tartottunk), hanem magunkon dolgoztunk. Melyik területen? Azon, amiben azt gondoljuk, hogy a legjobbak vagyunk. Ellentmondás? Nem. A legbüszkébbek arra […]

Olvass tovább

Segíthetünk fellendíteni az online marketinged? 

Szeretnél legújabb híreinktől azonnal értesülni?

Iratkozz fel chatbotunkra!
FELIRATKOZOM A CHATBOTRA!
Copyright © RG Stúdió Kft.
Az oldallal és annak tartalmával kapcsolatos minden jog fenntartva!
“Az RG Stúdió, és az internet Neked dolgozik!"
Írj nekünk!
RG Stúdió Kft.
7623 Pécs, Ungvár utca 47.

Minősítéseink

  • digitalisan-felkeszult-vallalkozas-rg-studio
  • vallalhato-vallalkozas-rg-studio
  • opten-rg-studio
  • vallalhato-vallalkozas-rg-studio
  • csaladbarat-munkahely-rg-studio
  • google-partner-rg-studio
  • manychat-agency-partner-rg-studio
  • messenger-marketing-partner-rg-studio
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram