Mit posztolj Instagramra? - 5 kreatív megoldás

2020-05-12

<<< Vissza a bloghoz
2020-05-12

Te mennyire kihasználod az Instagram felületében rejlő marketing lehetőségeket? Köztudott, hogy az Insta hatalmas marketing potenciált jelent bármely üzletág számára. Ebből kifolyólag az Instagram funkciói folyamatosan fejlődnek, így a platform egyre több lehetőséget és kreativitást tartogat mind a tartalomgyártók, mind a márkák számára.  

Ugyanakkor előfordulhat, hogy kifogytál az ötletekből, és nem tudod mit lenne érdemes megosztani a felületen. Ez mindannyiunkkal előfordulhat, éppen ezért hoztunk most 5 poszt inspirációt neked, melyet bátran felhasználhatsz az Instagram kommunikációdban!

Behind the scenes – engedj bepillantást a kulisszák mögé

Az Instagram még mindig egy sokkal személyesebb platform, mint a Facebook, éppen ezért érdemes a márkád új oldalát is megmutatni a követőknek, azaz ossz meg színfalak mögötti pillanatokat. Megoszthatsz egy kis ízelítőt az új termékedről, a soron következő szolgáltatásodról, közzé tehetsz képeket évfordulókról, nagy mérföldkövekről, csapatépítőkről, vagy éppen az egyszerű, dolgos hétköznapi pillantokról.

Építs szakértelmet

A vállalkozásod már 10 töretlenül működik? Több ezer karakternyi cikkedet publikálták már nagyobb médiumok? Innovatív technológiát alkalmazol? Bármi is legyen, biztosan van olyan terület, melyben Te vagy a profi. Mutasd be a szakértelmedet, minősítéseidet egy bejegyzés formájában. Emellett érdemes ügyfélvéleményeket, referenciákat közzé tenned.

A szakmaiságodat egy általad készített érdekes inforgrafikával, könyv/mentor/esemény ajánlásával vagy hasznos tippekkel, tanácsokkal is könnyedén kifejezheted.

Sztorizz

Az Instagram történetek számos kreatív lehetőséget kínálnak arra, hogy megtudd, mit is gondolnak a követőid. Hogyan használhatod ki a sztorimatricákat? Kérd ki a követőtáborod véleményét egy számodra fontos kérdésben, indíts szavazást, készíts egy Q&A napot, mely során megválaszolod a felmerülő kérdéseket vagy indíts egy kvízsorozatot, melyben tesztelheted követőid tudását. Ezekkel az interaktív lehetőségekkel szuperül építed a márkád, miközben a követőiddel való kapcsolattartás is közvetlenebbé válik.

Edukálj, indíts egy kreatív „mini sorozatot”

Az értékátadás és a követőidnek az edukálása egy fontos kommunikációs alappillér az Instagram-on is. Az általad megszerzett tudás és tapasztalat mások számára biztosan hasznos és inspiráló lesz. Akár Insta feed-ben galéria típusú posztként, akár IG TV-n publikálod a tartalmaid, érdemes egy lépésenkénti útmutatót készítened követőidnek. Pl. Hogyan készíts lapozós posztot? Hogyan használd a kvízmatricát? Hogyan tudsz színátmentes szöveget írni az Instagramon?

A különböző, kreatív tutorial-ok szórakoztató alternatívái lehetnek a hagyományos videóknak és blogbejegyzéseknek, akár receptekről, akár szépségápolásról, akár grafikai, DIY projektekről beszélünk.

Aktualitások

Minden márkádhoz köthető aktualitást kommunikálj az Insta felületén is. Egy nyereményjátékkal népszerűsíted legújabb terméked/szolgáltatásod? Különleges ünnepi akciót tartasz? Vagy éppen az éves nagy közönségtalálkozódra készülsz? Ezek mind nagyszerű lehetőségek arra, hogy a vállalkozásoddal kapcsolatos aktivitásra ösztönözd az embereket és építsd a márkád a platformon.

insta-trendek-2020

A fenti tartalomtípusok örökzöldnek tekintethetők, így ha éppen nincs ötleted miről kommunikálj az Instagramon, akkor bátran meríts inspirációt ebből a posztból!

Ha fellendítenéd Instagram kommunikációd, netán hirdetésekkel népszerűsítenéd márkádat a platformon, akkor keress minket és segítünk!

Szerző:
Bognár Adrienn
Online Marketing Menedzser

Segíthetünk fellendíteni online marketinged? 

KÉRJ VISSZAHÍVÁST!

Legutóbbi cikkek

Üzleti partnerkeresés rapid sebességgel

A B2B partnerkeresés és értékesítés mindig felveti azt a kérdést, hogy a Facebooknak van-e itt egyáltalán létjogosultsága. Tudunk-e megfelelően célozni, releváns leadeket szerezni és egyáltalán jelen van-e aktívan a célcsoportunk ezen a csatornán. Szállítmányozással foglalkozó partnerünknek is ezek voltak a kétségei és kérdései amikor az alvállalkozói partneri körét szerette volna bővíteni, és ehhez kért tőlünk […]

Olvass tovább
Benne vagyunk a 17-ben Magyarországon! - Minősített üzleti szereplő elismeréssel gazdagodtunk

Az országban eddig mindössze 17 vállalat szerezte meg a Minősített Üzleti Szereplő minősítést, melyek között a mi cégünk, az RG Stúdió is szerepel Számunkra fontos, hogy olyan működési elvek mentén folytassuk az együttműködéseinket Partnereinkkel, melyet mi is elvárunk beszállító Partnereinktől. 20 éve egyazon értékrendet képviselünk, melyre büszke mind a tulajdonos, mind az összes kollégánk. Etikus, […]

Olvass tovább
Újraindul a gazdaság, újra kell gondolni a marketingünket is?

Az elmúlt hónapok nehézségei rengeteg vállalkozót és magánszemélyt is negatívan érintettek és érintenek jelenleg is. Számos ember veszítette el a munkahelyét, cégek zártak be és a kellő tartalékok hiányában az újrakezdés is nehéz feladat. Szerencsére a korlátozásokon lazítottak, ezért a vendéglátás és a turizmus is lassan újraindulhat, de ez korántsem lesz egyszerű feladat, hiszen ezek […]

Olvass tovább

Segíthetünk fellendíteni az online marketinged? 

Szeretnél legújabb híreinktől azonnal értesülni?

Iratkozz fel chatbotunkra!
FELIRATKOZOM A CHATBOTRA!
Copyright © RG Stúdió Kft.
Az oldallal és annak tartalmával kapcsolatos minden jog fenntartva!
“Az RG Stúdió, és az internet Neked dolgozik!"
Írj nekünk!
RG Stúdió Kft.
7623 Pécs, Ungvár utca 47.

Minősítéseink

  • digitalisan-felkeszult-vallalkozas-rg-studio
  • vallalhato-vallalkozas-rg-studio
  • opten-rg-studio
  • vallalhato-vallalkozas-rg-studio
  • csaladbarat-munkahely-rg-studio
  • google-partner-rg-studio
  • manychat-agency-partner-rg-studio
  • messenger-marketing-partner-rg-studio
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram