Mikor posztolj a közösségi média felületekre?

2020-03-16

<<< Vissza a bloghoz
2020-03-16

A közösségi média posztok sikerét rengeteg tényező befolyásolja, éppen ezért kommunikációs stratégiánk kialakítása során érdemes megtervezzük milyen tartalmat, milyen felületen és milyen időpontban osztunk meg a rajongóinkkal. Bizonyára mindenki belefutott már abba a jelenségbe, hogy egy-egy posztját nagyon sokan szerették, míg egy hasonló bejegyzésére alig reagál valaki.

Mutatjuk, hogy az aktuális statisztikák szerint mikor érdemes posztolni a különböző közösségi média felületekre!

Ekkor posztolj Facebook-ra

A Facebook töretlenül továbbra is a legnépszerűbb platform. A posztok készítésekor rendkívül fontos, hogy célközönséged számára releváns, érdekes és edukáló tartalmakat is közzétegyél.

Általánosságban elmondható, hogy szerda számít a legaktívabb napnak, míg vasárnap viszonylag kevés lájkra számíthatunk. Ahogy az ábrán is látható kedd reggeltől egészen csütörtök délutánig a felhasználók igen aktívak, így a hét közepére mindenképp érdemes legalább 1 posztot időzíteni.

Lássuk a legjobb poszt időpontokat ágazatokra bontva:

 • Fogyasztási cikkek: szerda délután 13 és péntek 11 óra
 • Oktatás: szerda reggel 9 és szombat délután 17 óra
 • Nonprofit szervezetek: szerda és péntek reggel 8-9 óra között
 • Technológia: szerda 9 -12 óráig
 • Egészségügy: szerda 10 – 12 óráig
 • Pénzügy: szerda dél

Tipp: Mivel ezek globális adatok, ezért javasoljuk, hogy a Facebook Elemzések menüpontjában található Bejegyzések fülön nézd meg személyre szabottan, hogy mely napokon és milyen időpontokban érhetők el leginkább követőid.

Instagram poszt időpontok

A legintenzívebben fejlődő közösségi felület az Instagram, ennek köszönhetően egyre több márka ismeri fel a platformban rejlő lehetőségeket. Az Instagram trendjei folyamatosan változnak, amennyiben érdekelnek a 2020-as Instagram trendek, akkor olvasd el cikkünket.

A Facebookhoz hasonlóan „legrosszabb napnak” posztolás tekintetében a vasárnap tekinthető. A szerda délelőtt 11 környékén, valamint pénteken 10-12 óra között publikált posztok sikere azonban garantált a statisztikák szerint. Érdemes tehát szerda és péntek között közzétenni Insta posztodat.

Mutatjuk a sikeres posztra vonatkozó időpont javaslatokat iparágak szerint:

 • Fogyasztási cikkek: szerda 15 óra
 • Oktatás: péntek 10 óra
 • Nonprofit: kedd 13-15 óra között, szerda 14 óra
 • Technológia: szerda reggeli órákban és péntek délelőtt
 • Egészségügy: kedd reggel 8
 • Pénzügy: péntek délelőtt 11

Tipp: Az Instagram Elemzések lapfülön nézd meg a célközönségedre vonatkozó elérési és aktivitási adatokat és tervezd meg, valamint időzítsd be posztjaid az ott olvasott statisztikák alapján.

Ekkora posztolj a LinkedIn felületére

A LinkedIn köztudottan a legnagyobb szakmai platform, már a hazai felhasználók száma is elérte az 1,1 millió főt. A posztok tekintetében fontos, hogy a bejegyzések érdekesek és informatívak legyenek a követők számára, ne akarjunk egyből értékesíteni.

Összeségében megállapítható, hogy leginkább munkaidőben érdemes posztolni, hiszen üzleti felület révén a felhasználók főként reggelente böngészik a közösségi oldalt. A legaktívabb napok a szerda és a csütörtök délelőtti órák, míg nem meglepő, hogy a legkevésbé produktív napok közé a hétvége és a hétfő tartozik.

Amennyiben érdekelnek leghasznosabb 2020-as LinkedIn statisztikák, akkor olvasd cikkünket a témában.

A cikkben bemutatott időpontok támpontot nyújthatnak a közösségi kommunikációd tervezésekor, ugyanakkor a legfontosabb, hogy minél jobban megismerd a célközönséged tartalomfogyasztási szokásait. További érdekes statisztikákat a Sproutsocial oldalán találsz.

Amennyiben jól jönne egy kis szakmai segítség vagy inspiráció a közösségi jelenlétedhez, akkor keress minket!


Szerző:
Bognár Adrienn
Online Marketing Menedzser

Forrás: sproutsocial.com

Segíthetünk fellendíteni online marketinged? 

KÉRJ VISSZAHÍVÁST!

Legutóbbi cikkek

Üzleti partnerkeresés rapid sebességgel

A B2B partnerkeresés és értékesítés mindig felveti azt a kérdést, hogy a Facebooknak van-e itt egyáltalán létjogosultsága. Tudunk-e megfelelően célozni, releváns leadeket szerezni és egyáltalán jelen van-e aktívan a célcsoportunk ezen a csatornán. Szállítmányozással foglalkozó partnerünknek is ezek voltak a kétségei és kérdései amikor az alvállalkozói partneri körét szerette volna bővíteni, és ehhez kért tőlünk […]

Olvass tovább
Benne vagyunk a 17-ben Magyarországon! - Minősített üzleti szereplő elismeréssel gazdagodtunk

Az országban eddig mindössze 17 vállalat szerezte meg a Minősített Üzleti Szereplő minősítést, melyek között a mi cégünk, az RG Stúdió is szerepel Számunkra fontos, hogy olyan működési elvek mentén folytassuk az együttműködéseinket Partnereinkkel, melyet mi is elvárunk beszállító Partnereinktől. 20 éve egyazon értékrendet képviselünk, melyre büszke mind a tulajdonos, mind az összes kollégánk. Etikus, […]

Olvass tovább
Újraindul a gazdaság, újra kell gondolni a marketingünket is?

Az elmúlt hónapok nehézségei rengeteg vállalkozót és magánszemélyt is negatívan érintettek és érintenek jelenleg is. Számos ember veszítette el a munkahelyét, cégek zártak be és a kellő tartalékok hiányában az újrakezdés is nehéz feladat. Szerencsére a korlátozásokon lazítottak, ezért a vendéglátás és a turizmus is lassan újraindulhat, de ez korántsem lesz egyszerű feladat, hiszen ezek […]

Olvass tovább

Segíthetünk fellendíteni az online marketinged? 

Szeretnél legújabb híreinktől azonnal értesülni?

Iratkozz fel chatbotunkra!
FELIRATKOZOM A CHATBOTRA!
Copyright © RG Stúdió Kft.
Az oldallal és annak tartalmával kapcsolatos minden jog fenntartva!
“Az RG Stúdió, és az internet Neked dolgozik!"
Írj nekünk!
RG Stúdió Kft.
7623 Pécs, Ungvár utca 47.

Minősítéseink

 • digitalisan-felkeszult-vallalkozas-rg-studio
 • vallalhato-vallalkozas-rg-studio
 • opten-rg-studio
 • vallalhato-vallalkozas-rg-studio
 • csaladbarat-munkahely-rg-studio
 • google-partner-rg-studio
 • manychat-agency-partner-rg-studio
 • messenger-marketing-partner-rg-studio
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram