Marketingstratégia 4 lépésben

2015-01-18

<<< Vissza a bloghoz
2015-01-18

Kinek és miért?

Minden tudatos és igényes szolgáltatónak szüksége van jól felépített és átgondolt marketing stratégiára, amelynek mentén szervezni tudja egész éves tevékenységét, hirdetéseit és feladatait ütemezni tudja. Fontos, hogy a terveket dokumentálni kell, hogy adott esetben elő lehessen venni és annak mentén haladni tovább, vagy éppen újragondolni a leírtakat.

A legfontosabb 4 lépés

Az alábbi 4 gondolat megfogalmazásával és rögzítésével már majdnem teljes lehet a marketing stratégia.

1. Elemezze a fogyasztóit, a konkurenciát, a vállalkozás belső adottságait! Az első lépés: a piacelemzés, a szolgáltatásunk pozícionálása a piacon.
2. Írja le részletesen a marketing stratégiáját! Ehhez kérhet szakértői segítséget is, de meghatározhatja saját maga is.
3. Vázolja fel a kivitelezési tervet! Azt, hogy miként fogja marketing terveit megvalósítani.
4. Állítsa össze a pénzügyi tervet! Vegye figyelembe, hogy a márkájához, termékéhez, szolgáltatásához kapcsolódóan milyen források állnak a rendelkezésére!

1.
Minden esetben alaposan meg kell vizsgálni, hogy a piacon lévő, hasonló terméket vagy szolgáltatást kínáló versenytársak miként jelennek meg a piacon, hogyan határozzák meg saját magukat. Nézze meg azt is, milyen marketing eszközöket használnak, és melyek azok a piaci rések, amelyek még fedetlenek, érdemes saját termékét, szolgáltatását ezen résekre koncentrálva meghatároznia.
Térképezze fel (leendő) fogyasztóinak szokásait, választási preferenciáit! Értékesítési kommunikációját fogalmazza meg úgy, mintha azok a gondolatok a vevőitől vagy leendő vevőitől származnának! Az ő problémáikra, kérdéseikre, kételyeikre támaszkodjon! Vizsgálja meg, hogy az elérni kívánt fogyasztók mely szegmensekben vannak jelen, milyen eszközökkel érhetőek el leginkább. (Például, ha célközönsége zömmel 65 év feletti emberekből áll, lehet, hogy érdemesebb a nyomtatott sajtóban kommunikálnia, esetleg – helyi – televíziókban, rádiókban hirdetnie, mint online felületeken vagy közösségi oldalakon.)
Nézze meg, saját vállalkozásának milyen erősségei, gyengeségei vannak! Ebben a meghatározásban figyelembe kell vennie piaci helyzetét, és humán erőforrásait egyaránt.

2.

Figyelje meg, hogy célközönsége milyen módon elérhető a leghatékonyabban! Nézze meg, milyen időközönként érdemes jelentkeznie! Határozza meg, hogy milyen csatornákon milyen üzenettel, milyen vizuális elemekkel szeretné elérni közönségét! Ezeket a hiteles üzeneteket minden alkalommal, minden fórumon ismételje, így fogyasztói kétséget kizáróan azonosítani tudják vállalkozását, márkáját vagy szolgáltatását.
Állítson össze ütemterveket – elsősorban időbeli kalkulációval!
Határozzon meg különböző akciókat, amelyekkel a fogyasztóin belül eltérő csoportokat szólít meg! Lehet az első vásárlók kedvezményét ugyanúgy biztosítani, ahogy a legjobb (legtöbbet vásárló, vagy legnagyobb tételben vásárló) vevőinek járó bónuszt. Összeállíthat egy kedvezményes ajánlatot azok számára is, akik vállalkozását, személyét, szolgáltatását, termékét tovább ajánlják. Amennyire lehet, tegye személyfüggetlenné a folyamatot, legyen automatizált az értesítés módja, a kedvezmény érvényesítése!

3.
Készítsen dokumentumot arról, hogy a fenti terveket milyen időhatárokkal, milyen csatornákon, milyen felelősökkel valósítja meg, milyen akciók keretében kiket szeretne megszólítani! Konkretizálja a feladatokat, töltse meg tartalommal a terveket!

4.

Tekintse át pénzügyi lehetőségeit! Állítson össze egy józan számításokon alapuló költségvetési tervet a stratégia megvalósításához! Ne az áhított bevételt határozza meg, hanem maradjon a realitások talaján! Számolja ki, mely akció mennyit visz és mennyit hozhat a konyhára! Ha szükséges, csoportosítsa át pénzügyi erőforrásait egy-egy meghatározott cél elérése érdekében! Ezt a pénzügyi tervet az év folyamán akár át is lehet ütemezni, újragondolni, amennyiben az előre kalkulált adatok nem tathatók.
Határozza meg reálisan árait! A célközönség tűrőképességének határain belül (amennyit költeni hajlandóak a termékére, szolgáltatására a fogyasztók), a riválisok termékeihez mérten lője be az optimális és reális árakat! Számolja ki, hogy az egyes akciók milyen mértékben és hogyan változtatnak a határozott árakból várható bevételen!

Fentiek papírra vetésével máris elkészíthet egy marketing tervet erre az évre. Amennyiben segítségre van szüksége, forduljon munkatársainkhoz bizalommal!

Segíthetünk fellendíteni online marketinged? 

KÉRJ VISSZAHÍVÁST!

Olvass tovább az alábbi témákban!

Legutóbbi cikkek

Instagram trendek 2020 - Erre az 5 dologra figyelj, ha hatékony szeretnél lenni

Az Instagram trendjei folyamatosan fejlődnek, változnak, így a platform egyre több lehetőséget és kreativitást tartogat mind a tartalomgyártók, mind a márkák számára. Éppen ezért érdemes tartani a lépést az aktualitásokkal. Mutatjuk, mire figyelj idén, ha eredményes szeretnél lenni! Mielőtt belevágnánk: beszéljenek a számok Gondoltad volna, hogy már 1 milliárd ember használja havi szinte a platformot? […]

Olvass tovább
Milyen értékeket kaphatsz egy ingyenes workshopon?

Mi itt Baranyában kicsit el vagyunk maradva. No nem csak gazdaságilag, hanem szemléletben is. Ezt több cikkben is kifejtettem - mint szemléletbeli hiányosságok -, így ezekre most nem térek ki. Történt, hogy rendeztünk ismét egy workshopot, aminek kettős célja lett volna: 1.) Minél többen megismerjenek a helyi piacon, mert inkább budapesti és nemzetközi partnereink vannak.  […]

Olvass tovább
Már papíron is Családbarát Hely vagyunk

Az RG Stúdióban mi mindig is családbarát helynek tartottuk magunkat, ezért amikor adódott a lehetőség, hogy ezt hivatalossá is tegyük, akkor természetesen kaptunk az alkalmon. Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. pályázatában olyan szervezetek kaphatták meg a minősítést, akik munkájukban, intézkedéseikben és a szervezeti működésükben támogatják, hogy a munkavállalóik és ügyfeleik megteremtsék a munka és a […]

Olvass tovább

Segíthetünk fellendíteni az online marketinged? 

Szeretnél legújabb híreinktől azonnal értesülni?

Iratkozz fel chatbotunkra!
FELIRATKOZOM A CHATBOTRA!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram