Idő menedzselés: 7 tipp a hét minden napjára

2016-03-22

<<< Vissza a bloghoz
2016-03-22


Az időmenedzselés alapja a szervezés és a tervezés, ami leegyszerűsít a cselekedeteinket legyen szó akár a munkahelyi feladatainkról vagy akár az otthoni teendőkről. Néhány egyszerű trükk alkalmazásával eredményesebbé tehetjük az időfelhasználásunkat, így pedig csökkenthetjük a mindennapi stresszt.

Összeszedtünk 7+1 tippet, amivel sokkal hatékonyabbá teheted az időbeosztásodat:

 

1. Előre tervezd meg minden napodat!

A nap végén gondold át és írd össze a következő napi teendőidet, így fejben már előre felkészülsz a másnapi feladataidra.

2. A feladataidat állíts fontossági sorrendbe és alakítsd ki a neked megfelelő feladat végrehajtási rendszert.

Ha szívesen intézed el az 5-10 perces munkákat egy nagyobb volumenű feladat előtt, akkor indítsd ezekkel a napot. Ha pedig akkor vagy hatékonyabb, amikor a napot a jelentős feladatokkal kezded, ütemezd be a napod végére az apróbb elintézendőket.

A lényeg, hogy azokra a feladatokra fókuszálj először, amik fontosak és határidősek, valamint, hogy – mérettől függetlenül – mindig maximális figyelemmel dolgozz rajtuk.

3. Dönts és cselekedj azonnal!

Persze ne minden esetben, de a kisebb horderejű feladatoknál a tervezési, elmélkedési idő lerövidítésével rengeteg időt spórolhatsz meg.

A komoly feladatoknál figyelj arra, hogy csak a minimálisan szükséges időt fordítsd az előkészítésre, és a kivitelezésre összpontosítsd az időd nagyobb részét. Amikor a birtokodban van minden információ, dönts egyből.

4. Kerüld a halogatást és ne stresszeld magad a feladatokra fordított idő mennyiségével!

Ha valami csak 5 percet vesz igénybe intézd el mielőbb, és mindig koncentrálj a munkád eredményére. Ne az időráfordítás legyen a sikeresség mércéje, hanem a feladataid végeredménye.

5. Pörgesd fel a munkatempód!

Dolgozz gyorsan és figyelj a teljesítményedre. A nehezen mérhető célokkal rendelkező feladatoknál nem kell 100%-ot kihoznod magadból, itt törekedj az optimális megoldásra.

Viszont ha a céljaid számszerűsíthetőek, akkor igyekezz a feladatod a legideálisabban elvégezni! Te sem örülnél, ha a festő a szoba háromnegyedénél félbehagyná a festést!

6. Egyeztess és tervezz időpontokat!

Így nem csak a sajátod, de mások ideje is hatékonyabban lesz beosztva. Személyes találkozó helyett gyakran elegendő egy telefonbeszélgetés vagy egy skype „meeting”, amivel szintén rengeteg időt tudsz megspórolni.

7. Használj határidőnaplót!

Ne cetlikre írd a fontos dolgokat, hanem vezesd őket egy helyen. Persze olyan opciót válassz, ami illik hozzád: akár a papír alapú, akár az elektronikus megoldásokat kedveled. A lényeg, hogy mindig használj időtervező rendszert és az mindig legyen kéznél!

+1: úgy tervezd meg a napjaidat, hogy mindig maradjon egy kevés időd magadra!

Merülj el a gondolataidban, lazíts és meditálj. A munkahelyeden is ügyelj arra, hogy óránként tarts egy pár perces szünetet, és tisztítsd ki az elméd. Így a feladatidat sokkal hatékonyabban tudod elvégezni és az időnyomás miatti stresszt is magad mögött hagyhatod.

 

Segíthetünk fellendíteni online marketinged? 

KÉRJ VISSZAHÍVÁST!

Olvass tovább az alábbi témákban!

Legutóbbi cikkek

3 érv amiért kezdj el blogolni - Mutatjuk, hogyan láss neki és mire figyelj!

Gondolkoztál már azon, hogy elkezdj blogolni? A blog egy újabb online csatornát kínál, ahol másfajta kommunikációval érheted el célközönségedet, általa pedig erősítheted tartalommarketinged és piaci jelenléted a szakmában. Statisztikák szerint a bloggal rendelkező cégek havi konverziós aránya 126%-kal magasabb, mint a blog nélküli társaiknak. Ebből is látható, hogy a blog napjainkban a márkaépítés és a […]

Olvass tovább
Berek Péter az országban negyedikként került fel a Manychat ügynökségi listájára

A Facebook a 2019-es F8-on bejelentette, hogy a fókuszt a vállalat platformjai közül a Messengerre fogja helyezni. A csatorna jelenleg 1,3 milliárd aktív felhasználóval büszkélkedik, a vállalat tervei szerint ez a szám 2021-re 2,4 milliárdra növekszik. A platformban rejlő potenciált egyre több vállalat ismeri fel, hiszen havonta körülbelül 20 milliárd üzenetváltás történik a felhasználók és […]

Olvass tovább
Ismerkedés az online marketinggel

Nem csak az RG Stúdió, hanem mi az RG Stúdió munkatársai is szívügyünknek tekintjük azt, hogy a régió is fejlődjön az online marketingben. Amikor fejlődésről beszélünk nem feltétlenül azt értjük alatta, hogy minél többen kezdjenek bele az online marketingbe, készítsenek maguknak weboldalt, legyenek aktívak a közösségi média felületeken és hirdessenek, hanem hogy gondolkodjanak azon, hogy […]

Olvass tovább

Segíthetünk fellendíteni az online marketinged? 

Szeretnél legújabb híreinktől azonnal értesülni?

Iratkozz fel chatbotunkra!
FELIRATKOZOM A CHATBOTRA!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram