Idő menedzselés: 7 tipp a hét minden napjára

2016-03-22

<<< Vissza a bloghoz
2016-03-22


Az időmenedzselés alapja a szervezés és a tervezés, ami leegyszerűsít a cselekedeteinket legyen szó akár a munkahelyi feladatainkról vagy akár az otthoni teendőkről. Néhány egyszerű trükk alkalmazásával eredményesebbé tehetjük az időfelhasználásunkat, így pedig csökkenthetjük a mindennapi stresszt.

Összeszedtünk 7+1 tippet, amivel sokkal hatékonyabbá teheted az időbeosztásodat:

 

1. Előre tervezd meg minden napodat!

A nap végén gondold át és írd össze a következő napi teendőidet, így fejben már előre felkészülsz a másnapi feladataidra.

2. A feladataidat állíts fontossági sorrendbe és alakítsd ki a neked megfelelő feladat végrehajtási rendszert.

Ha szívesen intézed el az 5-10 perces munkákat egy nagyobb volumenű feladat előtt, akkor indítsd ezekkel a napot. Ha pedig akkor vagy hatékonyabb, amikor a napot a jelentős feladatokkal kezded, ütemezd be a napod végére az apróbb elintézendőket.

A lényeg, hogy azokra a feladatokra fókuszálj először, amik fontosak és határidősek, valamint, hogy – mérettől függetlenül – mindig maximális figyelemmel dolgozz rajtuk.

3. Dönts és cselekedj azonnal!

Persze ne minden esetben, de a kisebb horderejű feladatoknál a tervezési, elmélkedési idő lerövidítésével rengeteg időt spórolhatsz meg.

A komoly feladatoknál figyelj arra, hogy csak a minimálisan szükséges időt fordítsd az előkészítésre, és a kivitelezésre összpontosítsd az időd nagyobb részét. Amikor a birtokodban van minden információ, dönts egyből.

4. Kerüld a halogatást és ne stresszeld magad a feladatokra fordított idő mennyiségével!

Ha valami csak 5 percet vesz igénybe intézd el mielőbb, és mindig koncentrálj a munkád eredményére. Ne az időráfordítás legyen a sikeresség mércéje, hanem a feladataid végeredménye.

5. Pörgesd fel a munkatempód!

Dolgozz gyorsan és figyelj a teljesítményedre. A nehezen mérhető célokkal rendelkező feladatoknál nem kell 100%-ot kihoznod magadból, itt törekedj az optimális megoldásra.

Viszont ha a céljaid számszerűsíthetőek, akkor igyekezz a feladatod a legideálisabban elvégezni! Te sem örülnél, ha a festő a szoba háromnegyedénél félbehagyná a festést!

6. Egyeztess és tervezz időpontokat!

Így nem csak a sajátod, de mások ideje is hatékonyabban lesz beosztva. Személyes találkozó helyett gyakran elegendő egy telefonbeszélgetés vagy egy skype „meeting”, amivel szintén rengeteg időt tudsz megspórolni.

7. Használj határidőnaplót!

Ne cetlikre írd a fontos dolgokat, hanem vezesd őket egy helyen. Persze olyan opciót válassz, ami illik hozzád: akár a papír alapú, akár az elektronikus megoldásokat kedveled. A lényeg, hogy mindig használj időtervező rendszert és az mindig legyen kéznél!

+1: úgy tervezd meg a napjaidat, hogy mindig maradjon egy kevés időd magadra!

Merülj el a gondolataidban, lazíts és meditálj. A munkahelyeden is ügyelj arra, hogy óránként tarts egy pár perces szünetet, és tisztítsd ki az elméd. Így a feladatidat sokkal hatékonyabban tudod elvégezni és az időnyomás miatti stresszt is magad mögött hagyhatod.

 

Segíthetünk fellendíteni online marketinged? 

KÉRJ VISSZAHÍVÁST!

Legutóbbi cikkek

Mi fáj, gyere mesélj! – Avagy, hogyan lesz jobb a marketinged attól, hogy mesélsz róla

Az online marketing nem egy kiló kenyér. Különös, hogy erről egyáltalán beszélni kell, de meglepődve tapasztaljuk néha, hogy a partnerek úgy hívnak fel minket, hogy Google Ads hirdetéskezelést vagy Facebook hirdetéskezelést szeretnének tőlünk vásárolni. Természetesen ennek nincsen semmi akadálya, hiszen ezzel (is) foglalkozunk, de mindenesetre itt megálljt szoktunk mondani és inkább beszélgetést kezdeményezni. Miért a […]

Olvass tovább
Mi a jó ügyfélkommunikáció titka? Ez itt a kérdés!

Vagy ez a válasz? 🙂 Spoiler alert: igen. A nyári (minimális) lassítás lehetőséget adott nekünk arra, hogy egy kicsit magunkkal is foglalkozzunk. Nem, nem spa-ba mentünk (bár egy hangulatos, nevetgélős, iszogatós fotózással összekötött csapatépítő bulit azért tartottunk), hanem magunkon dolgoztunk. Melyik területen? Azon, amiben azt gondoljuk, hogy a legjobbak vagyunk. Ellentmondás? Nem. A legbüszkébbek arra […]

Olvass tovább
Keresőoptimalizálás vagy Google Ads kampányok?

2020-ban, amikor az internet térhódítása az egekben, amikor minden felületen cégek értékesítő vagy márkaépítő hirdetéseivel találkozunk, akkor elképesztően nehéz kitűnni a tömegből. Egy dolog azonban biztos: ha szeretnéd, hogy rád találjanak, akkor a Google találati listáján való megjelenés elsődleges fontosságú az értékesítés tekintetében, hiszen még mindig ez a legnagyobb kereső hazánkban. Márpedig ha a felhasználó […]

Olvass tovább

Segíthetünk fellendíteni az online marketinged? 

Szeretnél legújabb híreinktől azonnal értesülni?

Iratkozz fel chatbotunkra!
FELIRATKOZOM A CHATBOTRA!
Copyright © RG Stúdió Kft.
Az oldallal és annak tartalmával kapcsolatos minden jog fenntartva!
“Az RG Stúdió, és az internet Neked dolgozik!"
Írj nekünk!
RG Stúdió Kft.
7623 Pécs, Ungvár utca 47.

Minősítéseink

  • digitalisan-felkeszult-vallalkozas-rg-studio
  • vallalhato-vallalkozas-rg-studio
  • opten-rg-studio
  • vallalhato-vallalkozas-rg-studio
  • csaladbarat-munkahely-rg-studio
  • google-partner-rg-studio
  • manychat-agency-partner-rg-studio
  • messenger-marketing-partner-rg-studio
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram