Hova lett a Facebook profilom? Profil törlési hullám és pánik lepte el az országot!

2019-06-20

<<< Vissza a bloghoz
2019-06-20

Hétfő óta pánikolnak az eddigi Facebook felhasználók tízezrei, hiszen a rendszer, minden indoklás és előzetes értesítés nélkül elkezdte felfüggeszteni a Facebook profilokat. Több internetes portált is elleptek a felhasználói üzenetek „Hova lett a Facebook profilom?” típusú kérdésekkel. A Facebook azonban hivatalos közleményt nem adott ki a történtekről, azonban több visszajelzés érkezett tőlük azzal kapcsolatban, hogy vizsgálják az ügyet.

Mi történik pontosan?

Valószínűleg egy tisztítás történik a rendszerben, aminek segítségével minél több „kamu” és „technikai” profilt tud kiszűrni a platform, hiszen tudjuk, hogy az üzleti oldalak és hirdetések kezeléséhez is szükség van személyes Facebook profilra és sokan csak e miatt üzemeltetnek saját Facebook profilt. Ezek a profilok nem mutatnak aktív tevékenységet, így a rendszer nem releváns felhasználóknak ítéli meg őket és felfüggeszti a profilokat. E mellett sajnos a törlési hullám nem csak a Facebook profilokat, hanem az Instagramot és a messengert is elérte. A probléma azonban, hogy rengeteg olyan személyes profil is törlésre került, ami aktívan használja a rendszer által megadott funkciókat, így arra következtetünk, hogy ez egy technikai hiba a folyamatban. Van lehetőség azonban a profilok visszaállítására vonatkozó kérelmet írni a Facebooknak, arra viszont nincs garancia, hogy valóban visszaállításra kerül-e az adott profil, ráadásul a válaszidő is viszonylag hosszú a Facebook esetében.

Ezzel egy időben természetesen megjelentek a pánikoltató vírus üzenetek is a Messengeren:

„A FACEBOOK TÖRÖLVE! !! Szia vagyok Mark Zuckerberg A facebook igazgatója. Hello mindenkinek, úgy tűnik, hogy minden figyelmeztetés valódi volt, a facebook használata pénzt fog fizetni Ha ezt a karakterláncot 18-ból továbbítja a listájából, az ikon kék lesz, és ingyenes lesz számodra. Ha nem hisz nekem holnap este 18-kor, hogy a facebook lezárul és nyitni fogsz, akkor fizetni kell, ez minden a törvény szerint. Ez az üzenet arról tájékoztatja az összes felhasználót, hogy szervereink a közelmúltban nagyon zsúfoltak voltak, ezért segítséget kérünk a probléma megoldásához. Arra van szükségünk, hogy aktív felhasználók továbbítsák ezt az üzenetet a kapcsolattartó listáján szereplő valamennyi személyre annak érdekében, hogy megerősítsék az aktív Facebook-felhasználókat, ha nem küldi el ezt az üzenetet az összes Facebook-névjegyhez, akkor a fiókod inaktív marad a Lose all az üzeneted továbbítása. Az Ön SmartPhone-ját az elkövetkező 24 órában frissítik, új megjelenést és új színt kap a chathez. Kedves Facebook felhasználók, frissíteni fogjuk a Facebook-ot a 23:00 órától 05:00 óráig ezen a napon. Ha ezt nem küldi el az összes névjegyhez, akkor a frissítés törlődik, és nem lesz lehetősége csevegni a facebook üzenetekkel.”

Mint azt látjátok, valószínűleg ez egy rossz fordítóval készült rémhír, amiben felszólítanak, hogy tovább kell küldened az üzenetet a messengered névjegyzékébe! Az ilyen és ehhez hasonló üzenetekkel ne foglalkozzatok és ne is küldjétek őket tovább az ismerősöknek! Sem Mark Zuckerberg sem a Facebook további munkatársai nem fognak benneteket messengeren belül megkeresni hasonló üzenetekkel, hanem hivatalos közleményt adnak ki ha valamilyen változás lép életbe a platformon! Ezekről a közleményekről igyekszünk első kézből tájékoztatni benneteket, de addig is az alábbiakban adunk pár tanácsot, ha üzleti oldalakat és hirdetési fiókokat kezelsz, hogy mire figyelj oda, ha esetleg törlésre kerülne a privát profilod!

 1. Minden esetben legyen rajtad kívül más adminisztrátor az üzleti Facebook oldaladon és a hirdetési fiókodban!
 2. Ha vállalkozáskezelőt használsz, itt is adj 2-3 munkatársadnak adminisztrátori hozzáférést, figyelj azonban, hogy ha a kollégák távoznak a cégtől, ezeket a jogosultságokat vedd vissza!
 3. Ha csak a céges oldalak és hirdetések kezelése miatt működtetsz privát profilt, akkor heti több alkalommal is végezz valamilyen hiteles tevékenységet a hírfolyamban! Pl. Lájkolj vagy kommentelj az ismerőseid bejegyzéseihez, keress fel és kövess be oldalakat vagy eseményeket. Így a rendszer érzékeli, hogy valódi élményszerzésre használod a csatornát!

Reméljük, hogy minél előbb helyre áll a rendszer és nem lesz probléma a fiókok visszaállításával sem!


Szerző:
Gere Alexandra
Online Marketing Menedzser

Segíthetünk fellendíteni online marketinged? 

KÉRJ VISSZAHÍVÁST!

Legutóbbi cikkek

Mi fáj, gyere mesélj! – Avagy, hogyan lesz jobb a marketinged attól, hogy mesélsz róla

Az online marketing nem egy kiló kenyér. Különös, hogy erről egyáltalán beszélni kell, de meglepődve tapasztaljuk néha, hogy a partnerek úgy hívnak fel minket, hogy Google Ads hirdetéskezelést vagy Facebook hirdetéskezelést szeretnének tőlünk vásárolni. Természetesen ennek nincsen semmi akadálya, hiszen ezzel (is) foglalkozunk, de mindenesetre itt megálljt szoktunk mondani és inkább beszélgetést kezdeményezni. Miért a […]

Olvass tovább
Mi a jó ügyfélkommunikáció titka? Ez itt a kérdés!

Vagy ez a válasz? 🙂 Spoiler alert: igen. A nyári (minimális) lassítás lehetőséget adott nekünk arra, hogy egy kicsit magunkkal is foglalkozzunk. Nem, nem spa-ba mentünk (bár egy hangulatos, nevetgélős, iszogatós fotózással összekötött csapatépítő bulit azért tartottunk), hanem magunkon dolgoztunk. Melyik területen? Azon, amiben azt gondoljuk, hogy a legjobbak vagyunk. Ellentmondás? Nem. A legbüszkébbek arra […]

Olvass tovább
Keresőoptimalizálás vagy Google Ads kampányok?

2020-ban, amikor az internet térhódítása az egekben, amikor minden felületen cégek értékesítő vagy márkaépítő hirdetéseivel találkozunk, akkor elképesztően nehéz kitűnni a tömegből. Egy dolog azonban biztos: ha szeretnéd, hogy rád találjanak, akkor a Google találati listáján való megjelenés elsődleges fontosságú az értékesítés tekintetében, hiszen még mindig ez a legnagyobb kereső hazánkban. Márpedig ha a felhasználó […]

Olvass tovább

Segíthetünk fellendíteni az online marketinged? 

Szeretnél legújabb híreinktől azonnal értesülni?

Iratkozz fel chatbotunkra!
FELIRATKOZOM A CHATBOTRA!
Copyright © RG Stúdió Kft.
Az oldallal és annak tartalmával kapcsolatos minden jog fenntartva!
“Az RG Stúdió, és az internet Neked dolgozik!"
Írj nekünk!
RG Stúdió Kft.
7623 Pécs, Ungvár utca 47.

Minősítéseink

 • digitalisan-felkeszult-vallalkozas-rg-studio
 • vallalhato-vallalkozas-rg-studio
 • opten-rg-studio
 • vallalhato-vallalkozas-rg-studio
 • csaladbarat-munkahely-rg-studio
 • google-partner-rg-studio
 • manychat-agency-partner-rg-studio
 • messenger-marketing-partner-rg-studio
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram