Hogyan befolyásolja a koronavírus a csomagszállítást?

2020-04-08

<<< Vissza a bloghoz
2020-04-08

A jelenlegi helyzetből fakadóan nagymértékben megnőtt az online vásárlások mértéke, ezzel párhuzamosan pedig a csomagküldő szolgáltatók feladatai is.

Azért, hogy nektek jobb rálátást biztosítsunk erre a helyzetre, felvettük a kapcsolatot Magyarország legnagyobb futárszolgálataival, hogy megkérdezzük őket az eddigi változtatásokról. Cikkünkben bemutatjuk, hogy a COVID-19 koronavírus milyen következményeket okozott, valamint mire lehet számítani a jövőben a csomagszállítás kapcsán.

Eddig milyen változásokat okozott a rendkívüli helyzet a csomagküldésben?

Általánosságban elmondható, hogy itthon egyelőre semmiféle korlátozás nem akadályozza a futárszolgálatok munkáját. Ugyanakkor a csomagküldő szolgáltatók az Egészségügyi Minisztérium és a WHO által kiadott intézkedéseket maximálisan betartják, így például a futárokon minden esetben kesztyű és maszk van és fokozottan figyelnek a megfelelő fertőtlenítésre.

Az online vásárlások és a házhoz szállítások száma értelemszerűen jelentősen megnőtt az elmúlt időszakban, így előfordulhat pár napos csúszás az export és import csomagok esetén a felmerülő határzárlatok következtében. Továbbá kijelenthető, hogy a tranzit idő megnövekedett Európa szerte.

Információnk szerint jelenleg a feladott csomagokra az alábbi korlátozások vonatkoznak:

  • A GLS esetében a feladott csomag nem lehet több, mint 40 kg
  • A TNT futárszolgálat esetében a csomag maximum 100 kg lehet.

Csomagpontokkal kapcsolatos információk

Hazánkban 4-5 éve jelentek meg a csomagautomaták, amelyek leginkább kényelmi szempontok miatt váltak hamar népszerűvé. Ugyanakkor a márciusban bevezetett kormányrendelet - mely szerint csak az élelmiszerüzletek, patikák és a drogériák lehetnek nyitva a megszokott rend szerint – érinti a csomagpont hálózatok jelentős részét. Ebből kifolyólag a GLS CsomagPontok üzemeltetése fel lett függesztve a jelenlegi időszakban. A futárszolgálat a házhoz szállítás opciót részesíti előnyben.

Az új trend: érintésmentes kiszállítás

A kereskedők, a szolgáltatók és természetesen a fogyasztók is keresik a legbiztonságosabb kézbesítési módokat, így felértékelődtek azok a kézbesítési megoldások, amelyek jellegükből fakadóan érintkezésmentesek.

A GLS ebből kifolyólag bevezette az érintés nélküli kézbesítést, mely szerint minden feladott csomag esetében a kézi szkenneren történő aláírást, a kézbesítő futár által rögzített szolgáltatás kód helyettesíti. A DPD is hasonló intézkedéseket tett: a feladott csomagokat egyedi PIN kóddal látja el, így kiszállításkor ennek bemondásával is azonosítható a címzett, ezáltal aláírás nélkül is átvehető a csomag.

További szigorításról nincs információnk, ugyanakkor az esetlegesen bevezetett kijárási tilalom idején is működhet a csomagszállítás kisebb-nagyobb fennakadásokkal.

Mit jelent ez a webshopoknak és mit a vásárlóknak?

A webshopok továbbra is bízhatnak a futárszolgálatok működésben, hiszen meglesz hozzá az infrastruktúra, a vásárlók pedig szinte mindent be tudnak szerezni bármi is lesz a kinti helyzet. Ugyanakkor érdemes olyan dolgok online rendelésében is gondolkodni, amire korábban nem volt sem példa, sem kereslet. Ilyen lehet például, hogy húsvét alkalmából az őstermelők házhoz viszik a tojásokat, vagy kenyeret, zöldséget és gyümölcsöket is hazai gazdáktól rendelünk.


Szerző:
Bognár Adrienn
Online Marketing Menedzser

Segíthetünk fellendíteni online marketinged? 

KÉRJ VISSZAHÍVÁST!

Legutóbbi cikkek

Üzleti partnerkeresés rapid sebességgel

A B2B partnerkeresés és értékesítés mindig felveti azt a kérdést, hogy a Facebooknak van-e itt egyáltalán létjogosultsága. Tudunk-e megfelelően célozni, releváns leadeket szerezni és egyáltalán jelen van-e aktívan a célcsoportunk ezen a csatornán. Szállítmányozással foglalkozó partnerünknek is ezek voltak a kétségei és kérdései amikor az alvállalkozói partneri körét szerette volna bővíteni, és ehhez kért tőlünk […]

Olvass tovább
Benne vagyunk a 17-ben Magyarországon! - Minősített üzleti szereplő elismeréssel gazdagodtunk

Az országban eddig mindössze 17 vállalat szerezte meg a Minősített Üzleti Szereplő minősítést, melyek között a mi cégünk, az RG Stúdió is szerepel Számunkra fontos, hogy olyan működési elvek mentén folytassuk az együttműködéseinket Partnereinkkel, melyet mi is elvárunk beszállító Partnereinktől. 20 éve egyazon értékrendet képviselünk, melyre büszke mind a tulajdonos, mind az összes kollégánk. Etikus, […]

Olvass tovább
Újraindul a gazdaság, újra kell gondolni a marketingünket is?

Az elmúlt hónapok nehézségei rengeteg vállalkozót és magánszemélyt is negatívan érintettek és érintenek jelenleg is. Számos ember veszítette el a munkahelyét, cégek zártak be és a kellő tartalékok hiányában az újrakezdés is nehéz feladat. Szerencsére a korlátozásokon lazítottak, ezért a vendéglátás és a turizmus is lassan újraindulhat, de ez korántsem lesz egyszerű feladat, hiszen ezek […]

Olvass tovább

Segíthetünk fellendíteni az online marketinged? 

Szeretnél legújabb híreinktől azonnal értesülni?

Iratkozz fel chatbotunkra!
FELIRATKOZOM A CHATBOTRA!
Copyright © RG Stúdió Kft.
Az oldallal és annak tartalmával kapcsolatos minden jog fenntartva!
“Az RG Stúdió, és az internet Neked dolgozik!"
Írj nekünk!
RG Stúdió Kft.
7623 Pécs, Ungvár utca 47.

Minősítéseink

  • digitalisan-felkeszult-vallalkozas-rg-studio
  • vallalhato-vallalkozas-rg-studio
  • opten-rg-studio
  • vallalhato-vallalkozas-rg-studio
  • csaladbarat-munkahely-rg-studio
  • google-partner-rg-studio
  • manychat-agency-partner-rg-studio
  • messenger-marketing-partner-rg-studio
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram