Facebook Blueprint minősítést szerzett Berek Péter

2020-05-04

<<< Vissza a bloghoz
2020-05-04

Örömmel jelentjük, hogy Berek Péter kollégánk Facebook Blueprint minősítést szerzett, ami a Facebook hivatalos szakmai tanúsítványa.

A következőkben rövid interjúnkat olvashatod Petivel, melyből kiderülnek a vizsga részletei.

Mit érdemes tudni a Blueprint tanúsítványról?

Maga a Facebook Blueprint a Facebook hirdetések legátfogóbb útmutatója, amelyet a Facebook hozott létre. Ide tartozik a Facebook tanúsítványi programja is, ahol beszámolhatunk a Facebook marketingeszközeivel kapcsolatos tudásunkról. A tanúsítványi programon belül jelenleg 8 vizsga típus közül választhatunk, ezek közül szereztem meg a Facebook-tanúsítással rendelkező digitális marketinges munkatárs minősítést.

A vizsgát április 29.-én tettem le, másnap a jobb oldali képen látható minősítést kaptam meg. A Facebook azonban május 4.-től bevezette a minősítésekre vonatkozó új design-t, így már a bal oldali képen látható tanúsítvány az aktuális.

Hogy készültél fel a vizsgára?

A vizsgára egy nagyon jó alap volt az, hogy napi szinten foglalkozom a Facebook fiókok technikai beállításával, hirdetések létrehozásával, illetve menedzselésével, így a gyakorlati tudás adott volt. Az elméleti részéhez pedig a Facebook Blueprint rendszerében van lehetőség végigmenni minden vizsga típus esetében egy online tanfolyamon. Az általam letett vizsgához 27 témakör található, a témakörök pedig összesen 108 különböző leckét tartalmaznak, ezeket vettem végig a vizsgát megelőzően. Ezek a tananyagok segítenek azoknak is, akik nem rendelkeznek nagy gyakorlati tudással, hiszen a tananyag nagy része gyakorlati példákon keresztül mutatja be az adott témakört. Ez az anyag elérhető magyar nyelven is, de célszerű angolul végig csinálni, hiszen a vizsga is angol nyelvű. A tanfolyam végén pedig van lehetőségünk tesztelni a tudásunkat egy 30 kérdésből álló ingyenes online teszten.

Hol vizsgáztál?

A vizsgát online, illetve személyesen a Pearson Vue szakmai vizsgaközpontok egyikében lehet letenni. Európában 7 országban (Németország, Görögország, Törökország, Franciaország, Anglia, Spanyolország, Izrael) található ilyen vizsgaközpont, hozzánk a legközelebbi Frankfurtban található. Én az online vizsgát választottam, így otthonról vizsgáztam.

Milyen nyelven volt a vizsga?

A vizsga angol nyelvű volt, illetve a felügyelő is angolul beszélt. Vannak olyan vizsga típusok, amelyeknél az angol nyelven kívül a német, a japán, a portugál, a spanyol, a kínai, a francia és a koreai nyelvet is lehet választani, azonban online vizsga esetén a felügyelő minden esetben angolul beszél. Magyar nyelven egyelőre nincs lehetőség vizsgázni.

Hogyan zajlott a vizsga?

A vizsga 9:45-kor kezdődött. Ezt megelőzően fél órával nyitották meg azt a felületet, ahol a vizsga zajlott. Egy ellenőrző folyamaton kellett végig mennem a felügyelő bejelentkezését megelőzően. Fel kellett töltenem a személyi igazolványomat, illetve leellenőrizték a számítógépem mikrofonját, kameráját, illetve az internet sebességet.

A felügyelő amikor bejelentkezett, neki is meg kellett mutatnom a kamerán keresztül az okmányomat, illetve körbe kellett mutatnom neki azt a helyiséget, ahol tartózkodtam. Fontos tudni a vizsgáról, hogy nem egy böngészőből, hanem egy előre letöltött program segítségével zajlik a vizsga. Ez a program ellenőriz minden háttérben futó alkalmazást, és addig nem indul el a vizsga, ameddig olyat talál a háttérben, amely alkalmas lehet például a rögzítésre. A felügyelőnek a szobát alaposan végig kellett mutatnom, meggyőződött arról, hogy sehol nincs olyan eszköz, amelyről esetleg lesni lehet, illetve ami rögzíteni tudja a laptop kijelzőjét. A közelben nem lehetett egyetlen jegyzet, toll, papír, könyv, táska és semmilyen elektronikai eszköz sem. Ezen kívül személyes tárgyak eltávolítását is kérhetik, például óra vagy szemüveg eltávolítását. Illetve arra nagyon kell figyelni, hogy nem léphet be senki abba helyiségbe, ahol vizsgázunk, mert az is a vizsgáról történő azonnali kizárással jár.

A vizsga közben végig figyel a felügyelő, és amennyiben eltűnünk a kamera képe elől, vagy bármi gyanús dolgot csinálunk, felfüggeszti a vizsgát.

Nekem például a vizsga előtti azonosítás miatt ott volt még az asztalon a telefonom. A vizsga megkezdése előtt jeleztem a felügyelőnek, hogy felállnék és eltenném az asztalról. Mondta, hogy már nem állhatok fel, így tegyem le a földre úgy, hogy nem tűnik el a kamera képe elől. Vizsga közben pedig amikor elkezdtem az államon támaszkodni egyből szóltak, hogy vegyem el a kezemet a szám elől.

A vizsgára 90 perc állt rendelkezésre, 53 kérdésre kellet válaszolni. Mindegyik feladvány felelet választós volt, általában 4-5-6 válasz lehetőség közül kellett kiválasztani az 1-2-3 jó válasz lehetőséget.

Milyen eredménnyel zártad a vizsgát?

Az elérhető 1000 pontból 795 pontot szereztem, ez egyből a vizsga után megjelent a képernyőn. 700 pontot kell elérni a vizsga sikeres teljesítéséhez. Másnap küldték el az erről szóló tanúsítványt, illetve adtak tanácsokat arra vonatkozóan, hogy hogyan érdemes megosztani a különböző felületeken.

Peti kollégánknak ezúton is gratulálunk a legújabb minősítéséhez!

Segíthetünk fellendíteni online marketinged? 

KÉRJ VISSZAHÍVÁST!

Legutóbbi cikkek

Üzleti partnerkeresés rapid sebességgel

A B2B partnerkeresés és értékesítés mindig felveti azt a kérdést, hogy a Facebooknak van-e itt egyáltalán létjogosultsága. Tudunk-e megfelelően célozni, releváns leadeket szerezni és egyáltalán jelen van-e aktívan a célcsoportunk ezen a csatornán. Szállítmányozással foglalkozó partnerünknek is ezek voltak a kétségei és kérdései amikor az alvállalkozói partneri körét szerette volna bővíteni, és ehhez kért tőlünk […]

Olvass tovább
Benne vagyunk a 17-ben Magyarországon! - Minősített üzleti szereplő elismeréssel gazdagodtunk

Az országban eddig mindössze 17 vállalat szerezte meg a Minősített Üzleti Szereplő minősítést, melyek között a mi cégünk, az RG Stúdió is szerepel Számunkra fontos, hogy olyan működési elvek mentén folytassuk az együttműködéseinket Partnereinkkel, melyet mi is elvárunk beszállító Partnereinktől. 20 éve egyazon értékrendet képviselünk, melyre büszke mind a tulajdonos, mind az összes kollégánk. Etikus, […]

Olvass tovább
Újraindul a gazdaság, újra kell gondolni a marketingünket is?

Az elmúlt hónapok nehézségei rengeteg vállalkozót és magánszemélyt is negatívan érintettek és érintenek jelenleg is. Számos ember veszítette el a munkahelyét, cégek zártak be és a kellő tartalékok hiányában az újrakezdés is nehéz feladat. Szerencsére a korlátozásokon lazítottak, ezért a vendéglátás és a turizmus is lassan újraindulhat, de ez korántsem lesz egyszerű feladat, hiszen ezek […]

Olvass tovább

Segíthetünk fellendíteni az online marketinged? 

Szeretnél legújabb híreinktől azonnal értesülni?

Iratkozz fel chatbotunkra!
FELIRATKOZOM A CHATBOTRA!
Copyright © RG Stúdió Kft.
Az oldallal és annak tartalmával kapcsolatos minden jog fenntartva!
“Az RG Stúdió, és az internet Neked dolgozik!"
Írj nekünk!
RG Stúdió Kft.
7623 Pécs, Ungvár utca 47.

Minősítéseink

  • digitalisan-felkeszult-vallalkozas-rg-studio
  • vallalhato-vallalkozas-rg-studio
  • opten-rg-studio
  • vallalhato-vallalkozas-rg-studio
  • csaladbarat-munkahely-rg-studio
  • google-partner-rg-studio
  • manychat-agency-partner-rg-studio
  • messenger-marketing-partner-rg-studio
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram