Építkezz az alapoktól az online marketingedben!

2019-11-25

<<< Vissza a bloghoz
2019-11-25

Furcsa lehet egy online marketing ügynökség cikkében azt a szalagcímet olvasni, hogy „Ezért ne vegyél teljes körű marketing csomagot az ügynökségektől…”
De hogy megvilágítsuk, megosztunk Veled pár szempontot:

Alapvetően az le kell szögezni, hogy az igazán eredményes online marketing hosszú távon folytatott tevékenység eredménye. Azt pedig csak úgy lehet megvalósítani, hogy az ügyfél és az ügynökség között feltételezünk egy viszonylag erős bizalmi viszonyt.

Tapasztalatunk szerint ez a viszony attól a pillanattól él igazán, amikor az Ügyfelünk saját bőrén tapasztalja meg a mi munkán eredményét – magyarán megjönnek az első vásárlások/regisztrációk, eredmények.

Valljuk be: addig csak önti a pénzt az együttműködésbe egy megelőlegezett bizalomból. Minél nagyobb a kezdeti együttműködés pénzügyi volumene, annál nagyon az a szorongás, hogy jó döntést hozott-e az Ügyfél, amikor minket bízott meg – hiszen magasabb a kockáztatott pénz is.

Ez érthető és természetes viselkedés. Nekünk a feladatunk, hogy az együttműködés kezdetén az Ügyfél aránylag kis kockázata mellett alátámasszuk együttműködésünk megalapozottságát – megszavazza számunkra a bizalmat; Éppen ezért fokozatosan építjük fel az együttműködést.

Hogyan épül fel nálunk egy együttműködés?

Első lépésként konzultálni szoktunk, hiszen számunkra is nagyon fontos, milyen feladat mellett tegyük le a voksot. Semmi értelme egy olyan együttműködést elkezdeni, amiben mi nem látunk esélyt érdemi eredményre belátható időn belül. Ha nincs eredmény, akkor úgy is elmegy az Ügyfél, ráadásul rossz szájízzel. Mi azt tapasztaltuk, hogy ha valakivel nyíltan megosztjuk az aggályainkat az együttműködés sikerességét illetően, lehetséges, hogy akkor nem lesz együttműködés, de később vagy Ő jön vissza vagy ajánl minket.

Ezen kívül, egy fokozatosan felépített együttműködés, lehetővé teszi, hogy a fent említett ügyfélfrusztrációk nélkül, felszabadult munkakapcsolat során megismerhessük az ügyfél szemléletét, iparágát, működési filozófiáját. És persz Ő is minket! Ezek ismeretében sokkal testhezállóbb megoldásokat tudunk javasolni a későbbiekben – akár már nagyobb léptékben is. Ilyen esetben már az Ügyfél is tudja, hogy egy intenzívebb együttműködés során milyen eredményekre, ügyfélkezelésre, működési filozófiára számíthat a részünkről, és ennek tudatában hozza meg döntését.

Számunkra az RG Stúdiónál a folyamatos szakmai fejlődésen túl fókuszban van az ügyfelekkel való jó kapcsolat kialakítása és a folyamatos, aktív kommunikáció. Éppen ezért figyelünk arra, hogy sokat beszélgessünk a meglévő és új ügyfeleinkkel, hogy folyamatosan visszacsatolást kapjunk a projekt és a munkánk eredményességéről. Hisszük, hogy az építő kritika az egyik fő eleme egy jól megalapozott, hosszú távon sikeres együttműködésnek.

Mit mondanak az új ügyfeleink?

Az első beszélgetések alkalmával tanácsadóink fő célja, hogy feltérképezzék, valójában milyen problémákra kell megoldást találni ahhoz, hogy ügyfeleinkkel kialakíthassunk egy stratégiát, amit lépésenként megvalósítunk a gyakorlatban, az alapoktól felfelé építkezve. A visszajelzés az első beszélgetésről mindig pozitív, hiszen nem célunk a legnagyobb szolgáltatáscsomagjainkat értékesíteni, sokkal fontosabb az ügyfél és problémáinak megismerése, majd az alapos tervezés és a többlépcsős megvalósítás.

Ez persze nem csak az ügyfeleinknek jó. Számunkra fontos, hogy ne pár hónapon átívelő, rövid kampányokban gondolkodjunk, hanem éveken át tartó közös projektekbe vághassunk bele. A hosszútávban gondolkodás a kiszámíthatóság mellett segít, hogy igazán elmélyülhessünk és átláthassuk az egyes piacokat és hatékonyan végezhessük a napi feladatokat.
A legtöbb esetben mi úgy tapasztaljuk, hogy 2-3 hónap kevés a valós eredmények eléréséhez és a növekedéshez. Éppen ezért az ügyfelek joggal lehetnek elégedetlenek 2-3 hónap után, ha többszázezer vagy több millió forint befektetést követően nincs látványos előrelépés.

Mi erre a megoldás és mit mondanak meglévő ügyfeleink?

Azt, hogy tervezzünk hosszútávon, építsünk stratégiát közösen, de ne akarjunk egyszerre túl sok dologba belevágni, hiszen abba könnyen beletörhet a bicskánk. Sok esetben célszerű csak egy platformon elkezdeni tervezetten működni, majd amikor 1 Ft költéssel 2 Ft-ot tudunk generálni, akkor érdemes nyitni az új felületek és megoldások irányába. Így az ügyfél is elégedett és mi is.

naturhun-rg-studio-egyuttmukodes

Jelenleg egyik legnagyobb ügyfelünkkel már közel 2 éve dolgozunk együtt, mégis csak fél évvel ezelőtt vágtunk bele egy teljes körű online marketingbe. A Naturhun Kft. ügyvezetője jelenlegi kibővített együttműködésünk kezdetén így nyilatkozott:
"Az RG Stúdióval gördülékenyen és rugalmasan zajlik a közös munka. Fokozatosan építettük fel a munkakapcsolatot, kezdetben csak konzultációs szolgáltatást vásároltunk tőlük, jelenleg pedig tervezünk egy nagyszabású, stratégiai együttműködést. Korrektnek tartom, hogy nem céljuk olyan tevékenységeket szolgáltatni, amiknek nem feltétlenül lenne értelme, kizárólag olyan folyamatok kerülnek kialakításra, melyek indokoltak az eredményesebb működéshez. Kifejezetten tetszik, hogy az RG Stúdiónál a hosszú távú célok megvalósítása van fókuszban, valamint, hogy az egyeztetések nincsenek tele marketing "szlengekkel" és szakszavakkal, törekednek rá, hogy az ügyfél nyelvén közvetítsék a fontos információkat."
Balogh József, Naturhun Kft. - Herceghalom

Ha te is félsz, hogy a hatékony online marketing beindításához rengeteg pénzre van szükséged és magas a kockázatérzeted az ügynökségekkel szemben, akkor tervezz velünk! Két órás konzultációnk keretében közösen kialakítunk egy az üzleti céljaidnak megfelelő stratégiát és közösen megvalósítjuk azt! Vedd fel velünk a kapcsolatot.


Szerző:
Gere Alexandra
Online Marketing Menedzser

Segíthetünk fellendíteni online marketinged? 

KÉRJ VISSZAHÍVÁST!

Olvass tovább az alábbi témákban!

Legutóbbi cikkek

Instagram trendek 2020 - Erre az 5 dologra figyelj, ha hatékony szeretnél lenni

Az Instagram trendjei folyamatosan fejlődnek, változnak, így a platform egyre több lehetőséget és kreativitást tartogat mind a tartalomgyártók, mind a márkák számára. Éppen ezért érdemes tartani a lépést az aktualitásokkal. Mutatjuk, mire figyelj idén, ha eredményes szeretnél lenni! Mielőtt belevágnánk: beszéljenek a számok Gondoltad volna, hogy már 1 milliárd ember használja havi szinte a platformot? […]

Olvass tovább
Milyen értékeket kaphatsz egy ingyenes workshopon?

Mi itt Baranyában kicsit el vagyunk maradva. No nem csak gazdaságilag, hanem szemléletben is. Ezt több cikkben is kifejtettem - mint szemléletbeli hiányosságok -, így ezekre most nem térek ki. Történt, hogy rendeztünk ismét egy workshopot, aminek kettős célja lett volna: 1.) Minél többen megismerjenek a helyi piacon, mert inkább budapesti és nemzetközi partnereink vannak.  […]

Olvass tovább
Már papíron is Családbarát Hely vagyunk

Az RG Stúdióban mi mindig is családbarát helynek tartottuk magunkat, ezért amikor adódott a lehetőség, hogy ezt hivatalossá is tegyük, akkor természetesen kaptunk az alkalmon. Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. pályázatában olyan szervezetek kaphatták meg a minősítést, akik munkájukban, intézkedéseikben és a szervezeti működésükben támogatják, hogy a munkavállalóik és ügyfeleik megteremtsék a munka és a […]

Olvass tovább

Segíthetünk fellendíteni az online marketinged? 

Szeretnél legújabb híreinktől azonnal értesülni?

Iratkozz fel chatbotunkra!
FELIRATKOZOM A CHATBOTRA!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram