Elindult a Facebook e-kereskedelmi szolgáltatása

2020-05-20

<<< Vissza a bloghoz
2020-05-20

A Facebook elindította az e-kereskedelmi szolgáltatását, amely a Facebook Shops nevet kapta. A jelenlegi helyzetben sok vállalat alakítja ki az online értékesítési lehetőségeit, ebben próbálja segíteni őket a Facebook az új szolgáltatásaival.

Amit a Facebook Shops-ról tudni érdemes

A Shop Builder segítségével lesz lehetőségünk feltölteni a termékeinket, de akár a meglévő webáruházunkat is összeköthetjük a rendszerrel. Többek között Shopify , BigCommerce, WooCommerce rendszerek integrálása is biztosított.

Facebook Shops
Facebook Shop Builder

A fizikai üzletekhez hasonlóan, amennyiben a felhasználónak segítségre van szüksége egy termékkel kapcsolatban, fel tudja venni a vállalattal a kapcsolatot WhatsApp, a Messenger, vagy az Instagram Direct segítségével, amelyek segítségével akár a csomag állapotát nyomon is következi.

A szolgáltatást május 19-én indították el, és folyamatosan jelenik meg a következő hónapokban a cégek számára. A rendszer használata ingyenes lesz.

Instagram Shops

A Facebook Shops szolgáltatás követően nyártól elindul az Instagram Shops is, melyet kezdetben az Egyesült Államokban fognak bevezetni.

A Shops menüpontja be fog kerülni az alsó navigációs sávba, így könnyen elérhető lesz a felhasználók számára. Lehetőség nyílik böngészni a különböző kollekciók közül, szűrhetünk márkák, valamint kategóriák szerint is, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb terméket.

Live shopping

Egyre több vállalat használja a Facebook élő videóit a termékeinek bemutatására. Ennek támogatására hamarosan már lesz lehetőségük a cégeknek az élő videó indítását megelőzően megjelölni termékeket a Facebook boltból, vagy katalógusból. Ezek a termékek pedig az élő videó közben a kép alján jelennek meg, így a felhasználók egyszerűen megvásárolhatják a videóban bemutatott termékeket. Ennek a megoldásnak a tesztelése zajlik jelenleg, a bevezetése a következő hónapokra várható.

Hűségprogramok integrálása a Facebookkal

A Facebooknál azon is dolgoznak, hogy a felhasználók egyes vállalatoknál gyűjtött hűségpontjait milyen módon tudják összekapcsolni a Facebook profilukkal. Ezáltal a vásárlók könnyedén nyomon követhetik a pontjaikat, valamint jutalmaikat, a cégek pedig a rendszernek köszönhetően hűségprogramot hozhatnak létre, valamint kezelhetnek a felületen.

Ha bővebben érdekelnek a Facebook újdonságai, vagy kihasználnád a platformban rejlő marketing lehetőségeket, akkor keress minket!

Szerző:
Berek Péter
Online Marketing Menedzser

Segíthetünk fellendíteni online marketinged? 

KÉRJ VISSZAHÍVÁST!

Legutóbbi cikkek

Üzleti partnerkeresés rapid sebességgel

A B2B partnerkeresés és értékesítés mindig felveti azt a kérdést, hogy a Facebooknak van-e itt egyáltalán létjogosultsága. Tudunk-e megfelelően célozni, releváns leadeket szerezni és egyáltalán jelen van-e aktívan a célcsoportunk ezen a csatornán. Szállítmányozással foglalkozó partnerünknek is ezek voltak a kétségei és kérdései amikor az alvállalkozói partneri körét szerette volna bővíteni, és ehhez kért tőlünk […]

Olvass tovább
Benne vagyunk a 17-ben Magyarországon! - Minősített üzleti szereplő elismeréssel gazdagodtunk

Az országban eddig mindössze 17 vállalat szerezte meg a Minősített Üzleti Szereplő minősítést, melyek között a mi cégünk, az RG Stúdió is szerepel Számunkra fontos, hogy olyan működési elvek mentén folytassuk az együttműködéseinket Partnereinkkel, melyet mi is elvárunk beszállító Partnereinktől. 20 éve egyazon értékrendet képviselünk, melyre büszke mind a tulajdonos, mind az összes kollégánk. Etikus, […]

Olvass tovább
Újraindul a gazdaság, újra kell gondolni a marketingünket is?

Az elmúlt hónapok nehézségei rengeteg vállalkozót és magánszemélyt is negatívan érintettek és érintenek jelenleg is. Számos ember veszítette el a munkahelyét, cégek zártak be és a kellő tartalékok hiányában az újrakezdés is nehéz feladat. Szerencsére a korlátozásokon lazítottak, ezért a vendéglátás és a turizmus is lassan újraindulhat, de ez korántsem lesz egyszerű feladat, hiszen ezek […]

Olvass tovább

Segíthetünk fellendíteni az online marketinged? 

Szeretnél legújabb híreinktől azonnal értesülni?

Iratkozz fel chatbotunkra!
FELIRATKOZOM A CHATBOTRA!
Copyright © RG Stúdió Kft.
Az oldallal és annak tartalmával kapcsolatos minden jog fenntartva!
“Az RG Stúdió, és az internet Neked dolgozik!"
Írj nekünk!
RG Stúdió Kft.
7623 Pécs, Ungvár utca 47.

Minősítéseink

  • digitalisan-felkeszult-vallalkozas-rg-studio
  • vallalhato-vallalkozas-rg-studio
  • opten-rg-studio
  • vallalhato-vallalkozas-rg-studio
  • csaladbarat-munkahely-rg-studio
  • google-partner-rg-studio
  • manychat-agency-partner-rg-studio
  • messenger-marketing-partner-rg-studio
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram