Elindult a Facebook e-kereskedelmi szolgáltatása

2020-05-20

<<< Vissza a bloghoz
2020-05-20

A Facebook elindította az e-kereskedelmi szolgáltatását, amely a Facebook Shops nevet kapta. A jelenlegi helyzetben sok vállalat alakítja ki az online értékesítési lehetőségeit, ebben próbálja segíteni őket a Facebook az új szolgáltatásaival.

Amit a Facebook Shops-ról tudni érdemes

A Shop Builder segítségével lesz lehetőségünk feltölteni a termékeinket, de akár a meglévő webáruházunkat is összeköthetjük a rendszerrel. Többek között Shopify , BigCommerce, WooCommerce rendszerek integrálása is biztosított.

Facebook Shops
Facebook Shop Builder

A fizikai üzletekhez hasonlóan, amennyiben a felhasználónak segítségre van szüksége egy termékkel kapcsolatban, fel tudja venni a vállalattal a kapcsolatot WhatsApp, a Messenger, vagy az Instagram Direct segítségével, amelyek segítségével akár a csomag állapotát nyomon is következi.

A szolgáltatást május 19-én indították el, és folyamatosan jelenik meg a következő hónapokban a cégek számára. A rendszer használata ingyenes lesz.

Instagram Shops

A Facebook Shops szolgáltatás követően nyártól elindul az Instagram Shops is, melyet kezdetben az Egyesült Államokban fognak bevezetni.

A Shops menüpontja be fog kerülni az alsó navigációs sávba, így könnyen elérhető lesz a felhasználók számára. Lehetőség nyílik böngészni a különböző kollekciók közül, szűrhetünk márkák, valamint kategóriák szerint is, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb terméket.

Live shopping

Egyre több vállalat használja a Facebook élő videóit a termékeinek bemutatására. Ennek támogatására hamarosan már lesz lehetőségük a cégeknek az élő videó indítását megelőzően megjelölni termékeket a Facebook boltból, vagy katalógusból. Ezek a termékek pedig az élő videó közben a kép alján jelennek meg, így a felhasználók egyszerűen megvásárolhatják a videóban bemutatott termékeket. Ennek a megoldásnak a tesztelése zajlik jelenleg, a bevezetése a következő hónapokra várható.

Hűségprogramok integrálása a Facebookkal

A Facebooknál azon is dolgoznak, hogy a felhasználók egyes vállalatoknál gyűjtött hűségpontjait milyen módon tudják összekapcsolni a Facebook profilukkal. Ezáltal a vásárlók könnyedén nyomon követhetik a pontjaikat, valamint jutalmaikat, a cégek pedig a rendszernek köszönhetően hűségprogramot hozhatnak létre, valamint kezelhetnek a felületen.

Ha bővebben érdekelnek a Facebook újdonságai, vagy kihasználnád a platformban rejlő marketing lehetőségeket, akkor keress minket!

Szerző:
Berek Péter
Online Marketing Menedzser

Segíthetünk fellendíteni online marketinged? 

KÉRJ VISSZAHÍVÁST!

Legutóbbi cikkek

Nem értünk hozzá, nem is kell, hogy értsünk

Elsőre ez elég vad kijelentésnek tűnik, de nem, nem az online marketingről van szó. Ahhoz egyértelműen értünk, hiszen az RG Stúdió 20 éves múltjának nagy részét azzal töltötte, hogy tökéletesítette a tudását a témában és már több száz ügyfél bizonyítja, hogy sikerült.   Ahhoz nem kell értenünk, amit Te csinálsz. Ez is vad? Nem az. […]

Olvass tovább
Mi fáj, gyere mesélj! – Avagy, hogyan lesz jobb a marketinged attól, hogy mesélsz róla

Az online marketing nem egy kiló kenyér. Különös, hogy erről egyáltalán beszélni kell, de meglepődve tapasztaljuk néha, hogy a partnerek úgy hívnak fel minket, hogy Google Ads hirdetéskezelést vagy Facebook hirdetéskezelést szeretnének tőlünk vásárolni. Természetesen ennek nincsen semmi akadálya, hiszen ezzel (is) foglalkozunk, de mindenesetre itt megálljt szoktunk mondani és inkább beszélgetést kezdeményezni. Miért a […]

Olvass tovább
Mi a jó ügyfélkommunikáció titka? Ez itt a kérdés!

Vagy ez a válasz? 🙂 Spoiler alert: igen. A nyári (minimális) lassítás lehetőséget adott nekünk arra, hogy egy kicsit magunkkal is foglalkozzunk. Nem, nem spa-ba mentünk (bár egy hangulatos, nevetgélős, iszogatós fotózással összekötött csapatépítő bulit azért tartottunk), hanem magunkon dolgoztunk. Melyik területen? Azon, amiben azt gondoljuk, hogy a legjobbak vagyunk. Ellentmondás? Nem. A legbüszkébbek arra […]

Olvass tovább

Segíthetünk fellendíteni az online marketinged? 

Szeretnél legújabb híreinktől azonnal értesülni?

Iratkozz fel chatbotunkra!
FELIRATKOZOM A CHATBOTRA!
Copyright © RG Stúdió Kft.
Az oldallal és annak tartalmával kapcsolatos minden jog fenntartva!
“Az RG Stúdió, és az internet Neked dolgozik!"
Írj nekünk!
RG Stúdió Kft.
7623 Pécs, Ungvár utca 47.

Minősítéseink

  • digitalisan-felkeszult-vallalkozas-rg-studio
  • vallalhato-vallalkozas-rg-studio
  • opten-rg-studio
  • vallalhato-vallalkozas-rg-studio
  • csaladbarat-munkahely-rg-studio
  • google-partner-rg-studio
  • manychat-agency-partner-rg-studio
  • messenger-marketing-partner-rg-studio
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram