Egy kicsi is sokra megy a videóknál

2019-04-30

<<< Vissza a bloghoz
2019-04-30

Nem fogjuk többet hangsúlyozni, hogy a videó mennyire hasznos eszköze lehet az online marketingednek a közösségi médiában, ez mostanra gyakorlatilag tudott.

Ha még mindig nem érzed magad meggyőzve, akkor itt van néhány adat, ami a videók hatékonyságát támasztja alá:

  • A fogyasztók a videós tartalmak 90%-át tudják befogadni, ellentétben a szöveges tartalmak 10%-ával.
  • 2019-re az lakossági internet forgalom 80%-át teszi ki a videós tartalmak fogyasztása.
  • Az online videó felhasználók 92% oszt meg videós tartalmakat másokkal. *

Ami nekünk, hirdetőknek azonban ennél is fontosabb, hogy a videók mennyivel jobban teljesítenek a képes tartalmaknál. Erre nincsenek konkrét számaink, hiszen ez az adott videó és kép tartalmától is függ, de azért adunk néhány egyszerű tippet, hogy hogyan teszteld a videós anyagok elérést, aktivitást és konverziót érintő pozitív hatását.

Ha eddig még nem volt videód, itt van néhány alaptrükk!

Számos lehetőséged van videó szerkesztésre, az egyszerű megoldásoktól kezdve a haladókig. Az egyik hiper-egyszerű módja a képek és a videók teljesítményének összehasonlítására a Facebook hirdetéseidben, ha a közösségi oldal hirdetéskezelőjének  beépített sablonjait használod erre a célra. Többféle animációval és egyszerű drag-and-drop módszerrel pár pillanat alatt látványos videót varázsolhatsz a statikus képeidből, akár feliratokkal is. Még az elhelyezéshez is igazíthatod a méreteket.

Próbáld ki, hogy már a képed megmozdításával és feliratozásával, CTA hozzáadásával mennyivel jobb eredményeket érhetsz el mielőtt az összetettebb szerkesztésbe fogsz.

+ 1 Tipp: Ha már magabiztosan használod a PowerPoint vagy a Keynote programokat diavetítésre akkor a kezedben van egy videó készítő eszköz is. Mentsd el egyszerűen videós formában a vetítéseid és kész is.

De milyen legyen a videó?

A mobilfelhasználók még egy pár éve is megbélyegzés tárgyai voltak, ha vertikális videókat készítettek, mert a közösségi oldalak ronda fekete sávokkal jelenítették meg őket. Pedig a mobilokat hagyományosan, az alapfunkciókhoz is vertikálisan tartjuk, csupán a videó megtekintésekhez kellett forgatnunk őket. Egy a tanulmány pedig kimutatta, hogy még mindig ez tartás a legtermészetesebb, a mobilfelhasználók az esetek 94%*-ában így nézik a képernyőjüket. Miért ne így néznék a videókat is? Szerencsére a közösségi oldalak is felismerték ezt, és ma már a legtöbb platform támogatja a vertikális videókat, sőt, előnyben is részesíti őket.

Az Animaker tesztjén egy videót mindkét formátumban publikáltak és hirdettek azonos feltételek mellett, és a vertikális videó jelentősen megelőzte a horizontálisat a legfőbb mutatókban. A fekvő videó 68,5%-kal drágább megjelenítési áron jutott el a célcsoporthoz, és kevesebb interakciót is ért el. Az álló videó 58%-kal több elérést produkált, 28%-ot vert rá a horizontálisra reakciókban és 39%-ot megosztásokban. Nem elhanyagolható különbségek és csak a videó méretezését változtattuk meg.

Nem varázslat ez sem

Persze nem állíthatjuk, hogy a videó univerzális csodafegyver. A cél, egyértlemű CTA nélküli videó könnyen el is terelheti a néző figyelmét, elvonhatja a fókuszt a valódi céljától, ezért fontos, hogy mindig pontosan határozd meg a felhasználók felé, hogy mi a célod a videóval.

A legjobb amit tehetsz, hogy profi videós marketinges váljék belőled az, ha tesztelsz, hiszen láthatod a fenti példákból: gyakran csak egy apró beállítás választ el a sikertől.

Ha úgy érzed jól jönne egy kis szakmai segítség a videós tartalmak gyártása során vagy szeretnéd, hogy hirdetéseid a legjobb eredményeket hozzák számodra, akkor írj velünk!  

Szerző:
Müller-Váczi Lívia
Online Marketing Tanácsadó

 

Segíthetünk fellendíteni online marketinged? 

KÉRJ VISSZAHÍVÁST!

Olvass tovább az alábbi témákban!

Legutóbbi cikkek

Módosítja a Facebook a mobilos tartalmak formátumát

A jövő hónaptól, egészen pontosan augusztus 19-től megváltoztatja a Facebook a mobil hírfolyamban a szövegek méretét, illetve a képarányt. Ez a változás egyaránt befolyással lesz az organikus posztokra, illetve a hirdetésekre is. Minek köszönhető a változás? Az újítás az év elején bevezetett új Facebook design újabb hozománya. Az újítás két fő eleme Szövegek mérete: Mobil […]

Olvass tovább
A hatékony videó titka! Mutatunk 3 tuti tippet!

Fölösleges hangsúlyozni, hogy a videó mennyire hasznos eszköze lehet az online marketingednek. A videónak hatalmas ereje van, és ha használod is a közösségi kommunikációdban felmerülhet a kérdés: Hogyan tudok olyan videót készíteni, mely a történetmesélés mellett jól konvertál? Cikkünkben ehhez adunk 3 fontos tippet, lássuk! Figyelemfelkeltés humorral fűszerezve A videós tartalmak legtöbbje az adott termék/szolgáltatás […]

Olvass tovább
Te csalódtál már online marketing ügynökségben? Most kiderül miért!

Az elmúlt években számtalan olyan ügyfél keresett meg minket online marketing tervezéssel vagy kivitelezéssel kapcsolatban, akik előzetesen már csalódtak egy ügynökséggel való együttműködés kapcsán. Ilyenkor teljesen érthető, hogy sokkal nagyobb kockázatérzettel és egyfajta félelemmel vág bele az ügyfél egy új együttműködésbe velünk. Hogyan zajlik nálunk a kapcsolatfelvétel? Az első személyes vagy telefonos egyeztetés alkalmával mindig […]

Olvass tovább

Segíthetünk fellendíteni az online marketinged? 

Szeretnél legújabb híreinktől azonnal értesülni?

Iratkozz fel chatbotunkra!
CHATBOT FELIRATKOZÁS
Copyright © RG Stúdió Kft.
Az oldallal és annak tartalmával kapcsolatos minden jog fenntartva!
“Az RG Stúdió, és az internet Neked dolgozik!"
RG Stúdió Kft.
1113 Budapest, Bocskai út 77-79.
7623 Pécs, Ungvár utca 47.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram