Egy kicsi is sokra megy a videóknál

2019-04-30

<<< Vissza a bloghoz
2019-04-30

Nem fogjuk többet hangsúlyozni, hogy a videó mennyire hasznos eszköze lehet az online marketingednek a közösségi médiában, ez mostanra gyakorlatilag tudott.

Ha még mindig nem érzed magad meggyőzve, akkor itt van néhány adat, ami a videók hatékonyságát támasztja alá:

  • A fogyasztók a videós tartalmak 90%-át tudják befogadni, ellentétben a szöveges tartalmak 10%-ával.
  • 2019-re az lakossági internet forgalom 80%-át teszi ki a videós tartalmak fogyasztása.
  • Az online videó felhasználók 92% oszt meg videós tartalmakat másokkal. *

Ami nekünk, hirdetőknek azonban ennél is fontosabb, hogy a videók mennyivel jobban teljesítenek a képes tartalmaknál. Erre nincsenek konkrét számaink, hiszen ez az adott videó és kép tartalmától is függ, de azért adunk néhány egyszerű tippet, hogy hogyan teszteld a videós anyagok elérést, aktivitást és konverziót érintő pozitív hatását.

Ha eddig még nem volt videód, itt van néhány alaptrükk!

Számos lehetőséged van videó szerkesztésre, az egyszerű megoldásoktól kezdve a haladókig. Az egyik hiper-egyszerű módja a képek és a videók teljesítményének összehasonlítására a Facebook hirdetéseidben, ha a közösségi oldal hirdetéskezelőjének  beépített sablonjait használod erre a célra. Többféle animációval és egyszerű drag-and-drop módszerrel pár pillanat alatt látványos videót varázsolhatsz a statikus képeidből, akár feliratokkal is. Még az elhelyezéshez is igazíthatod a méreteket.

Próbáld ki, hogy már a képed megmozdításával és feliratozásával, CTA hozzáadásával mennyivel jobb eredményeket érhetsz el mielőtt az összetettebb szerkesztésbe fogsz.

+ 1 Tipp: Ha már magabiztosan használod a PowerPoint vagy a Keynote programokat diavetítésre akkor a kezedben van egy videó készítő eszköz is. Mentsd el egyszerűen videós formában a vetítéseid és kész is.

De milyen legyen a videó?

A mobilfelhasználók még egy pár éve is megbélyegzés tárgyai voltak, ha vertikális videókat készítettek, mert a közösségi oldalak ronda fekete sávokkal jelenítették meg őket. Pedig a mobilokat hagyományosan, az alapfunkciókhoz is vertikálisan tartjuk, csupán a videó megtekintésekhez kellett forgatnunk őket. Egy a tanulmány pedig kimutatta, hogy még mindig ez tartás a legtermészetesebb, a mobilfelhasználók az esetek 94%*-ában így nézik a képernyőjüket. Miért ne így néznék a videókat is? Szerencsére a közösségi oldalak is felismerték ezt, és ma már a legtöbb platform támogatja a vertikális videókat, sőt, előnyben is részesíti őket.

Az Animaker tesztjén egy videót mindkét formátumban publikáltak és hirdettek azonos feltételek mellett, és a vertikális videó jelentősen megelőzte a horizontálisat a legfőbb mutatókban. A fekvő videó 68,5%-kal drágább megjelenítési áron jutott el a célcsoporthoz, és kevesebb interakciót is ért el. Az álló videó 58%-kal több elérést produkált, 28%-ot vert rá a horizontálisra reakciókban és 39%-ot megosztásokban. Nem elhanyagolható különbségek és csak a videó méretezését változtattuk meg.

Nem varázslat ez sem

Persze nem állíthatjuk, hogy a videó univerzális csodafegyver. A cél, egyértlemű CTA nélküli videó könnyen el is terelheti a néző figyelmét, elvonhatja a fókuszt a valódi céljától, ezért fontos, hogy mindig pontosan határozd meg a felhasználók felé, hogy mi a célod a videóval.

A legjobb amit tehetsz, hogy profi videós marketinges váljék belőled az, ha tesztelsz, hiszen láthatod a fenti példákból: gyakran csak egy apró beállítás választ el a sikertől.

Ha úgy érzed jól jönne egy kis szakmai segítség a videós tartalmak gyártása során vagy szeretnéd, hogy hirdetéseid a legjobb eredményeket hozzák számodra, akkor írj velünk!  

Szerző:
Müller-Váczi Lívia
Online Marketing Tanácsadó

 

Segíthetünk fellendíteni online marketinged? 

KÉRJ VISSZAHÍVÁST!

Olvass tovább az alábbi témákban!

Legutóbbi cikkek

F8: Instagram újdonságok

Nem csak a Messenger felülete fog számos újítást kapni, hanem az Instagram platformjában rejlő funkciókat is tovább bővítik. Az F8 fejlesztői konferencián több újdonságot is bejelentettek. Röviden: eltűnnek a lájk számok, megvásárolhatjuk az influencerek termékeit és még több kreatív lehetőséggel dobhatjuk fel képeinket. Nézzük mire érdemes számítanunk! Volt lájk, nincs lájk Többször érte már az […]

Olvass tovább
Hogyan YouTube-ozzunk jól márkaként? Most eláruljuk!

Az elmúlt időszakban a Facebook és az Instagram mellett kiemelt szerepet kapott a YouTube is a cégek közösségi média életében, hiszen a videós tartalomfogyasztás jócskán lenyomta a régen jól bevált képes és szöveges tartalmainkat. Ráadásul a YouTube a világ legnagyobb videómegosztó közösségi média csatornájává nőtte ki magát az évek alatt. De hogyan is kell ezt […]

Olvass tovább
Újdonságunk: Professzionális időpontfoglaló ChatBot!

A vállalatok nagy részénél, főként a szolgáltató iparban elengedhetetlen az időpontfoglalás. Ennek is köszönhetően egyre több helyen találkozhatunk online időpontfoglaló rendszerrel. Ez a rendszer egyrészt időt takarít meg a vállalat számára, hiszen erőforrása szabadul fel azzal, hogy nem manuális történik az időpontok leegyeztetése. Másrészről pedig növelheti a felhasználók elégedettségét, hiszen nagyobb idő és energia ráfordítás […]

Olvass tovább

Segíthetünk fellendíteni az online marketinged? 

Szeretnél legújabb híreinktől azonnal értesülni?

Iratkozz fel chatbotunkra!
CHATBOT FELIRATKOZÁS
Copyright © RG Stúdió Kft.
Az oldallal és annak tartalmával kapcsolatos minden jog fenntartva!
“Az RG Stúdió, és az internet Neked dolgozik!"
RG Stúdió Kft.
1113 Budapest, Bocskai út 77-79.
7623 Pécs, Ungvár utca 47.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram