Egy kicsi is sokra megy a videóknál

2019-04-30

<<< Vissza a bloghoz
2019-04-30

Nem fogjuk többet hangsúlyozni, hogy a videó mennyire hasznos eszköze lehet az online marketingednek a közösségi médiában, ez mostanra gyakorlatilag tudott.

Ha még mindig nem érzed magad meggyőzve, akkor itt van néhány adat, ami a videók hatékonyságát támasztja alá:

  • A fogyasztók a videós tartalmak 90%-át tudják befogadni, ellentétben a szöveges tartalmak 10%-ával.
  • 2019-re az lakossági internet forgalom 80%-át teszi ki a videós tartalmak fogyasztása.
  • Az online videó felhasználók 92% oszt meg videós tartalmakat másokkal. *

Ami nekünk, hirdetőknek azonban ennél is fontosabb, hogy a videók mennyivel jobban teljesítenek a képes tartalmaknál. Erre nincsenek konkrét számaink, hiszen ez az adott videó és kép tartalmától is függ, de azért adunk néhány egyszerű tippet, hogy hogyan teszteld a videós anyagok elérést, aktivitást és konverziót érintő pozitív hatását.

Ha eddig még nem volt videód, itt van néhány alaptrükk!

Számos lehetőséged van videó szerkesztésre, az egyszerű megoldásoktól kezdve a haladókig. Az egyik hiper-egyszerű módja a képek és a videók teljesítményének összehasonlítására a Facebook hirdetéseidben, ha a közösségi oldal hirdetéskezelőjének  beépített sablonjait használod erre a célra. Többféle animációval és egyszerű drag-and-drop módszerrel pár pillanat alatt látványos videót varázsolhatsz a statikus képeidből, akár feliratokkal is. Még az elhelyezéshez is igazíthatod a méreteket.

Próbáld ki, hogy már a képed megmozdításával és feliratozásával, CTA hozzáadásával mennyivel jobb eredményeket érhetsz el mielőtt az összetettebb szerkesztésbe fogsz.

+ 1 Tipp: Ha már magabiztosan használod a PowerPoint vagy a Keynote programokat diavetítésre akkor a kezedben van egy videó készítő eszköz is. Mentsd el egyszerűen videós formában a vetítéseid és kész is.

De milyen legyen a videó?

A mobilfelhasználók még egy pár éve is megbélyegzés tárgyai voltak, ha vertikális videókat készítettek, mert a közösségi oldalak ronda fekete sávokkal jelenítették meg őket. Pedig a mobilokat hagyományosan, az alapfunkciókhoz is vertikálisan tartjuk, csupán a videó megtekintésekhez kellett forgatnunk őket. Egy a tanulmány pedig kimutatta, hogy még mindig ez tartás a legtermészetesebb, a mobilfelhasználók az esetek 94%*-ában így nézik a képernyőjüket. Miért ne így néznék a videókat is? Szerencsére a közösségi oldalak is felismerték ezt, és ma már a legtöbb platform támogatja a vertikális videókat, sőt, előnyben is részesíti őket.

Az Animaker tesztjén egy videót mindkét formátumban publikáltak és hirdettek azonos feltételek mellett, és a vertikális videó jelentősen megelőzte a horizontálisat a legfőbb mutatókban. A fekvő videó 68,5%-kal drágább megjelenítési áron jutott el a célcsoporthoz, és kevesebb interakciót is ért el. Az álló videó 58%-kal több elérést produkált, 28%-ot vert rá a horizontálisra reakciókban és 39%-ot megosztásokban. Nem elhanyagolható különbségek és csak a videó méretezését változtattuk meg.

Nem varázslat ez sem

Persze nem állíthatjuk, hogy a videó univerzális csodafegyver. A cél, egyértlemű CTA nélküli videó könnyen el is terelheti a néző figyelmét, elvonhatja a fókuszt a valódi céljától, ezért fontos, hogy mindig pontosan határozd meg a felhasználók felé, hogy mi a célod a videóval.

A legjobb amit tehetsz, hogy profi videós marketinges váljék belőled az, ha tesztelsz, hiszen láthatod a fenti példákból: gyakran csak egy apró beállítás választ el a sikertől.

Ha úgy érzed jól jönne egy kis szakmai segítség a videós tartalmak gyártása során vagy szeretnéd, hogy hirdetéseid a legjobb eredményeket hozzák számodra, akkor írj velünk!  

Szerző:
Müller-Váczi Lívia
Online Marketing Tanácsadó

 

Segíthetünk fellendíteni online marketinged? 

KÉRJ VISSZAHÍVÁST!

Olvass tovább az alábbi témákban!

Legutóbbi cikkek

3 érv amiért kezdj el blogolni - Mutatjuk, hogyan láss neki és mire figyelj!

Gondolkoztál már azon, hogy elkezdj blogolni? A blog egy újabb online csatornát kínál, ahol másfajta kommunikációval érheted el célközönségedet, általa pedig erősítheted tartalommarketinged és piaci jelenléted a szakmában. Statisztikák szerint a bloggal rendelkező cégek havi konverziós aránya 126%-kal magasabb, mint a blog nélküli társaiknak. Ebből is látható, hogy a blog napjainkban a márkaépítés és a […]

Olvass tovább
Berek Péter az országban negyedikként került fel a Manychat ügynökségi listájára

A Facebook a 2019-es F8-on bejelentette, hogy a fókuszt a vállalat platformjai közül a Messengerre fogja helyezni. A csatorna jelenleg 1,3 milliárd aktív felhasználóval büszkélkedik, a vállalat tervei szerint ez a szám 2021-re 2,4 milliárdra növekszik. A platformban rejlő potenciált egyre több vállalat ismeri fel, hiszen havonta körülbelül 20 milliárd üzenetváltás történik a felhasználók és […]

Olvass tovább
Ismerkedés az online marketinggel

Nem csak az RG Stúdió, hanem mi az RG Stúdió munkatársai is szívügyünknek tekintjük azt, hogy a régió is fejlődjön az online marketingben. Amikor fejlődésről beszélünk nem feltétlenül azt értjük alatta, hogy minél többen kezdjenek bele az online marketingbe, készítsenek maguknak weboldalt, legyenek aktívak a közösségi média felületeken és hirdessenek, hanem hogy gondolkodjanak azon, hogy […]

Olvass tovább

Segíthetünk fellendíteni az online marketinged? 

Szeretnél legújabb híreinktől azonnal értesülni?

Iratkozz fel chatbotunkra!
FELIRATKOZOM A CHATBOTRA!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram