A jövő online marketingeseivel találkoztunk

2020-11-16

<<< Vissza a bloghoz
2020-11-16

Nem csak valljuk azokat az elveket és értékeket, amiket itt a blogcikkeinkben is sokszor hangsúlyozunk, és ami mellett mindennap dolgozunk, de küldetésünknek is tartjuk, hogy azokat tovább is terjesszük.

Ennek jegyében nemrégiben lehetőségünk adódott, hogy a munkamódszerünket (vagy annak egy szeletét) megosszuk a jövő marketingeseivel is.

A Pécsi Tudományegyetem gyakorlati oktatókkal egészíti ki a tanárai sorát a World of Practice hét során, amikor is cégek, marketing ügynökségek képviseletében érkeznek külsős előadók az egyetemre.

"Az előadó felkészültsége kifogástalan volt és nagyon érdekes, illetve motiváló volt hallani tőle személyes példákat, tapasztalatokat. Mind az előadás, mind a gyakorlati feladat lebonyolítása alatt nem lankadt a figyelmem, végig olyan témákról volt szó amiről tudni lehetett, hogy biztosan hasznosak lesznek számunkra a jövőben. Az egyes résztémák magyarázata is teljesen érthető és jól felépített volt, külön tetszett a ppt látványos kialakítása." - Paulusz Patrik

Az idei #wopweek-en mi is részt vettünk (persze online), ahol lehetőségünk adódott a marketing koncepciótervezésről, marketing stratégia alkotásról beszélni a diákokkal. Szívügyünk a téma, mert azt valljuk, hogy nem érdemes az online marketingbe in medias res belevágni, hanem csak megfelelő előkészületekkel, elemzéssel és tervezéssel. Ezért is hangsúlyozzuk mindig, hogy mennyire fontos az, hogy minden ügyfelet megismerjünk egy együttműködés előtt.

Az alapszakos hallgatókat is erre sarkalltuk, nevezetesen megmutattuk nekik azt, hogy milyen információkra lesz szükségük egy marketing stratégia megalkotásához, és azokat hogyan fogják tudni felhasználni ahhoz, hogy egy testre szabott, célorientált koncepciót vázoljanak fel.

"Szerintem nagyon érdekes volt a mai előadás, érthető volt és követhető. Tetszettek az előadó saját példái amelyet a saját tapasztalatból vett és végig fent tudta tartani a figyelmemet.

Sok minden megmaradt főleg a példák segítségével.

Nagyon jó volt belelátni abba, hogy mi hogyan működik. Sokan tényleg csak beleugranának abba hogy online hirdetnek stb, de ebből az előadásból látszott, hogy ez sok munkát és tervezést igényel, hogy igazán sikeres legyen a tervünk.  - Simon Nikolett

Persze mindezt számos az ügyfeleinktől szerzett példával támasztottuk alá, hogy még jobban felcsigázzuk a tanulókat a legjobb esetekkel, marketinges sztorikkal és jó megoldásokkal. Mert izgalmas egy munka ez a miénk, és mindig változatos is.

A vendégelőadás kapcsán csak pozitívan tudok nyilatkozni, érdekes, számomra eddig ismeretlen témákat is feldolgozott. Sokat lehetett tanulni egy olyan személytől, aki napi gyakorlatban alkalmazza a különböző marketing eszközöket, módszereket. Még nagyobb kedvet kaptam a marketinges munkakörben való elhelyezkedéshez.

Változatosságot tud vinni a hétköznapi előadások közé egy külsős előadó, mivel más szemszögből tekint a dolgokra, más témákat dolgoz fel, és személyes tapasztalatait is meg tudja osztani velünk a valós munka kapcsán. Ezek mellett segítéségével máris megismertem egy céget, ahová szívesen jelentkeznék szakmai gyakorlatra, vagy munkára a jövőben.

Nem mellesleg a gyakornoki programunkról is hallhattak. Ha van kedvük, nálunk is megszerezhetik első szakmai tapasztalatukat. Az bizonyos, hogy nem a kávéfőzést fogják gyakorolni, hanem élesben, frontvonalban (persze felügyelet mellett) beleláthatnak az online marketing rejtelmeibe.

Nagy öröm volt, hogy megismerhettük a tanulókat, beleláthattunk abba, hogy milyen a marketing oktatás ma az egyetemen, és mennyit változott mióta mi ott voltunk.

Nagyon szépen köszönjük a meghívást a #wopweek-re, szívesen visszamegyünk. Van még egy pár sztori a tarsolyunkban. 😊

Segíthetünk fellendíteni online marketinged? 

KÉRJ VISSZAHÍVÁST!

Legutóbbi cikkek

Alkalmazkodási tesztnek vetett alá minket a Facebook

Éjjel érkezett a legújabb változás a Facebook hirdetési kampányaiban. Tényleg, mivel november 16-án hajnalban tette ki a közleményét a hirdetési platform. Az új változás a Messenger marketinget érinti, azon belül is az üzenetküldési kampányokat. Ezentúl, további értesítésig (vagy örökre, ezt még nem tudjuk) nem lehet üzenetküldéshez kapcsolódó hirdetéseket, célzási beállításokat és teljesítményjelentéseket használni az Európában […]

Olvass tovább
A jövő online marketingeseivel találkoztunk

Nem csak valljuk azokat az elveket és értékeket, amiket itt a blogcikkeinkben is sokszor hangsúlyozunk, és ami mellett mindennap dolgozunk, de küldetésünknek is tartjuk, hogy azokat tovább is terjesszük. Ennek jegyében nemrégiben lehetőségünk adódott, hogy a munkamódszerünket (vagy annak egy szeletét) megosszuk a jövő marketingeseivel is. A Pécsi Tudományegyetem gyakorlati oktatókkal egészíti ki a tanárai […]

Olvass tovább
Beszélj velünk! – Nélküled nem megy.

„A részleteket és az érzéseket tisztázni kell. Nem feltételezhetjük, hogy bárki is képes olvasni a gondolatainkban. „ – mondja Gary Chapman, és mennyire egyet tudunk vele érteni! A jó kommunikáció nem csak a személyes emberi kapcsolatainkban vagy párkapcsolatainkban fontos, és menthet meg egy barátságot vagy szerelmet, de az üzleti partnerségeinkben is legalább annyira elengedhetetlen, mint a […]

Olvass tovább

Segíthetünk fellendíteni az online marketinged? 

Szeretnél legújabb híreinktől azonnal értesülni?

Iratkozz fel chatbotunkra!
FELIRATKOZOM A CHATBOTRA!
Copyright © RG Stúdió Kft.
Az oldallal és annak tartalmával kapcsolatos minden jog fenntartva!
“Az RG Stúdió, és az internet Neked dolgozik!"
Írj nekünk!
RG Stúdió Kft.
7623 Pécs, Ungvár utca 47.

Minősítéseink

  • digitalisan-felkeszult-vallalkozas-rg-studio
  • vallalhato-vallalkozas-rg-studio
  • opten-rg-studio
  • vallalhato-vallalkozas-rg-studio
  • csaladbarat-munkahely-rg-studio
  • google-partner-rg-studio
  • manychat-agency-partner-rg-studio
  • messenger-marketing-partner-rg-studio
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram