2019-es videó marketing trendek

2019-04-16

<<< Vissza a bloghoz
2019-04-16

Bizonyára nem újdonság, hogy a videó napjainkban az online marketing egyik kulcsfontosságú eszköze. A videó a legjobban teljesítő tartalomtípus a Facebookon, a videókat tartalmazó tweetek 10-szer több elkötelezettséget kapnak, míg a LinkedIn felhasználók 20-szor nagyobb valószínűséggel osztják meg a videós tartalmakat a platformon. Nem meglepő, hogy 2020-ra a globális internetforgalom 82%-át várhatóan a videók generálják majd.

A Wyzowl az idei évben is elkészítette State of Video Marketing kutatását, amelynek köszönhetően szélesebb képet kaphatunk a videó marketing területéről. A kapott eredmények alapján látható, hogy a videós marketing eszközök folyamatosan fejlődnek, ezzel pedig nem csak a közösségi platformok fogyasztói szokását, hanem a marketing trendeket is befolyásolják.

Fogyasztói trendek

A felhasználók továbbra is értékelik a videós tartalmakat, ez pedig a statisztikában is megmutatkozik. Négyszer több vásárló preferálja a termékbemutató videókat, mint a szöveges termékleírásokat. Ráadásul a vásárlók negyede elveszíti az érdeklődését, ha nem talál videót egy termék, szolgáltatás vagy márka kapcsán. Az értékesítéshez is nagyban képesek hozzájárulni a videós tartalmak, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a vásárlók 80%-a állítja, hogy a videók segítenek a vásárlási döntés meghozatalában.

Hogyan tud segíteni a videó az üzleti célok elérésben?

A videóban rejlő lehetőségekre és hatékony marketing eszközként való használatára egyre több márka és marketinges ébred rá. A videó marketingeszközként való használata számos üzleti cél eléréséhez hozzájárul. Ilyen például a márkaépítés, a forgalom növelése, a termék/szolgáltatás megismertetése, az értékesítés, vagy épp a konverzió növelés.

A kutatásban résztvevő marketingesek 94%-a szerint a videó segített a felhasználói megértés növelésében a termékük vagy a szolgáltatásuk kapcsán. 84% szerint a videó hozzájárult a weboldal forgalom növeléséhez, míg 81%-uk azt mondta, hogy a videó segítette az értékesítést, vagyis a beérkező konverziók növekedését.

Mindebből látható, hogy a videó használata számos különböző marketing célhoz megfelelő lehet. Remek edukáló eszköz például egy termék bemutatása kapcsán, képes növelni a weboldalon való tartózkodás időt, márkaépítő kampányhoz kiváló eszköz, valamint az értékesítési folyamatokhoz is nagyban hozzá tud járulni.

Közösségi platform trendek

Youtube videó

A YouTube egyértelműen a legelterjedtebb videós közösségi felület. Havonta közel 1,5 milliárd felhasználó böngész a YouTube tartalmai között, és 500 millió órányi videófeltöltés zajlik a platfromon percenként! A kutatásban megkérdezett marketingesek 87% -a már tett közzé videót a YouTube csatornáján, akik közül 80% azt mondta, hogy ez hatékonynak bizonyult.

Facebook videó

Köztudott, hogy a Facebook algoritmusa a videós tartalmakat részesíti előnyben, így ezek a bejegyzések kapják a legnagyobb elérést és aktivitást. A kutatásban résztvevők 84%-a használt már videót a közösségi kommunikációjában, és ez 85%-uknál hozta is a várt eredményeket. Ha videóknál tartunk, nem mehetünk el a Facebook Live mellett sem. Ugyanakkor hiába szeretik a felhasználók az élő videós tartalmakat, a megkérdezettek mindössze 35%-a élt csak az élő bejelentkezés adta lehetőséggel.

Instagram videó

Az Instagram felületén megjelenő videók használata 10%-kal nőtt az elmúlt évben. A megkérdezett videó marketingesek 51% -a töltött már fel videós tartalmat az Instájára, és 88%-uknál ez effektív stratégiának bizonyult. A hazánkban még annyira nem felkapott IGTV használatáról is vannak statisztikai adatok: a megkérdezettek csupán 17%-a használja az Instagram videós funkcióját a kommunikáció során.

LinkedIn videó

Ahogy korábban is írtuk, a LinkedIn felhasználók 20-szor nagyobb valószínűséggel osztanak meg a videót a platformon, mint bármely más típusú bejegyzést. Ezt a tartalomgyártók is észrevették és megkérdezettek 51%-a használja a videót a LinkedIn kommunikációja során, akik közül 61% idén is tervezi a videós tartalmak megosztását.

Videós tartalmak készítése során fontos, hogy megvizsgáld az analitkát. Az ügyfeleid viselkedésének megfigyelése által könnyebben átláthatod milyen jellegű és hosszúságú tartalmakat készíts a jövőben, hiszen rájössz, mely témákat kedvelik a követőid, és ezek alapján hogyan tudsz módosítani a tartalommarketing startégiádon.

Ha úgy érzed jól jönne egy kis szakmai segítség a videós tartalmak gyártása során vagy szeretnéd, hogy hirdetéseid a legjobb eredményeket hozzák számodra, akkor konzultálj velünk!  

Szerző:
Bognár Adrienn
Online Marketing Menedzser

 

Segíthetünk fellendíteni online marketinged? 

KÉRJ VISSZAHÍVÁST!

Olvass tovább az alábbi témákban!

Legutóbbi cikkek

F8: Instagram újdonságok

Nem csak a Messenger felülete fog számos újítást kapni, hanem az Instagram platformjában rejlő funkciókat is tovább bővítik. Az F8 fejlesztői konferencián több újdonságot is bejelentettek. Röviden: eltűnnek a lájk számok, megvásárolhatjuk az influencerek termékeit és még több kreatív lehetőséggel dobhatjuk fel képeinket. Nézzük mire érdemes számítanunk! Volt lájk, nincs lájk Többször érte már az […]

Olvass tovább
Hogyan YouTube-ozzunk jól márkaként? Most eláruljuk!

Az elmúlt időszakban a Facebook és az Instagram mellett kiemelt szerepet kapott a YouTube is a cégek közösségi média életében, hiszen a videós tartalomfogyasztás jócskán lenyomta a régen jól bevált képes és szöveges tartalmainkat. Ráadásul a YouTube a világ legnagyobb videómegosztó közösségi média csatornájává nőtte ki magát az évek alatt. De hogyan is kell ezt […]

Olvass tovább
Újdonságunk: Professzionális időpontfoglaló ChatBot!

A vállalatok nagy részénél, főként a szolgáltató iparban elengedhetetlen az időpontfoglalás. Ennek is köszönhetően egyre több helyen találkozhatunk online időpontfoglaló rendszerrel. Ez a rendszer egyrészt időt takarít meg a vállalat számára, hiszen erőforrása szabadul fel azzal, hogy nem manuális történik az időpontok leegyeztetése. Másrészről pedig növelheti a felhasználók elégedettségét, hiszen nagyobb idő és energia ráfordítás […]

Olvass tovább

Segíthetünk fellendíteni az online marketinged? 

Szeretnél legújabb híreinktől azonnal értesülni?

Iratkozz fel chatbotunkra!
CHATBOT FELIRATKOZÁS
Copyright © RG Stúdió Kft.
Az oldallal és annak tartalmával kapcsolatos minden jog fenntartva!
“Az RG Stúdió, és az internet Neked dolgozik!"
RG Stúdió Kft.
1113 Budapest, Bocskai út 77-79.
7623 Pécs, Ungvár utca 47.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram