2019-es videó marketing trendek

2019-04-16

<<< Vissza a bloghoz
2019-04-16

Bizonyára nem újdonság, hogy a videó napjainkban az online marketing egyik kulcsfontosságú eszköze. A videó a legjobban teljesítő tartalomtípus a Facebookon, a videókat tartalmazó tweetek 10-szer több elkötelezettséget kapnak, míg a LinkedIn felhasználók 20-szor nagyobb valószínűséggel osztják meg a videós tartalmakat a platformon. Nem meglepő, hogy 2020-ra a globális internetforgalom 82%-át várhatóan a videók generálják majd.

A Wyzowl az idei évben is elkészítette State of Video Marketing kutatását, amelynek köszönhetően szélesebb képet kaphatunk a videó marketing területéről. A kapott eredmények alapján látható, hogy a videós marketing eszközök folyamatosan fejlődnek, ezzel pedig nem csak a közösségi platformok fogyasztói szokását, hanem a marketing trendeket is befolyásolják.

Fogyasztói trendek

A felhasználók továbbra is értékelik a videós tartalmakat, ez pedig a statisztikában is megmutatkozik. Négyszer több vásárló preferálja a termékbemutató videókat, mint a szöveges termékleírásokat. Ráadásul a vásárlók negyede elveszíti az érdeklődését, ha nem talál videót egy termék, szolgáltatás vagy márka kapcsán. Az értékesítéshez is nagyban képesek hozzájárulni a videós tartalmak, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a vásárlók 80%-a állítja, hogy a videók segítenek a vásárlási döntés meghozatalában.

Hogyan tud segíteni a videó az üzleti célok elérésben?

A videóban rejlő lehetőségekre és hatékony marketing eszközként való használatára egyre több márka és marketinges ébred rá. A videó marketingeszközként való használata számos üzleti cél eléréséhez hozzájárul. Ilyen például a márkaépítés, a forgalom növelése, a termék/szolgáltatás megismertetése, az értékesítés, vagy épp a konverzió növelés.

A kutatásban résztvevő marketingesek 94%-a szerint a videó segített a felhasználói megértés növelésében a termékük vagy a szolgáltatásuk kapcsán. 84% szerint a videó hozzájárult a weboldal forgalom növeléséhez, míg 81%-uk azt mondta, hogy a videó segítette az értékesítést, vagyis a beérkező konverziók növekedését.

Mindebből látható, hogy a videó használata számos különböző marketing célhoz megfelelő lehet. Remek edukáló eszköz például egy termék bemutatása kapcsán, képes növelni a weboldalon való tartózkodás időt, márkaépítő kampányhoz kiváló eszköz, valamint az értékesítési folyamatokhoz is nagyban hozzá tud járulni.

Közösségi platform trendek

Youtube videó

A YouTube egyértelműen a legelterjedtebb videós közösségi felület. Havonta közel 1,5 milliárd felhasználó böngész a YouTube tartalmai között, és 500 millió órányi videófeltöltés zajlik a platfromon percenként! A kutatásban megkérdezett marketingesek 87% -a már tett közzé videót a YouTube csatornáján, akik közül 80% azt mondta, hogy ez hatékonynak bizonyult.

Facebook videó

Köztudott, hogy a Facebook algoritmusa a videós tartalmakat részesíti előnyben, így ezek a bejegyzések kapják a legnagyobb elérést és aktivitást. A kutatásban résztvevők 84%-a használt már videót a közösségi kommunikációjában, és ez 85%-uknál hozta is a várt eredményeket. Ha videóknál tartunk, nem mehetünk el a Facebook Live mellett sem. Ugyanakkor hiába szeretik a felhasználók az élő videós tartalmakat, a megkérdezettek mindössze 35%-a élt csak az élő bejelentkezés adta lehetőséggel.

Instagram videó

Az Instagram felületén megjelenő videók használata 10%-kal nőtt az elmúlt évben. A megkérdezett videó marketingesek 51% -a töltött már fel videós tartalmat az Instájára, és 88%-uknál ez effektív stratégiának bizonyult. A hazánkban még annyira nem felkapott IGTV használatáról is vannak statisztikai adatok: a megkérdezettek csupán 17%-a használja az Instagram videós funkcióját a kommunikáció során.

LinkedIn videó

Ahogy korábban is írtuk, a LinkedIn felhasználók 20-szor nagyobb valószínűséggel osztanak meg a videót a platformon, mint bármely más típusú bejegyzést. Ezt a tartalomgyártók is észrevették és megkérdezettek 51%-a használja a videót a LinkedIn kommunikációja során, akik közül 61% idén is tervezi a videós tartalmak megosztását.

Videós tartalmak készítése során fontos, hogy megvizsgáld az analitkát. Az ügyfeleid viselkedésének megfigyelése által könnyebben átláthatod milyen jellegű és hosszúságú tartalmakat készíts a jövőben, hiszen rájössz, mely témákat kedvelik a követőid, és ezek alapján hogyan tudsz módosítani a tartalommarketing startégiádon.

Ha úgy érzed jól jönne egy kis szakmai segítség a videós tartalmak gyártása során vagy szeretnéd, hogy hirdetéseid a legjobb eredményeket hozzák számodra, akkor konzultálj velünk!  

Szerző:
Bognár Adrienn
Online Marketing Menedzser

 

Segíthetünk fellendíteni online marketinged? 

KÉRJ VISSZAHÍVÁST!

Legutóbbi cikkek

Újabb országokban elérhető a LinkedIn Stories funkciója

Ha közösségi média felületekről beszélünk, akkor kevés szó esik a LinkedInről, pedig a világ legnagyobb szakmai üzleti közösségi platformjának számít. A Linkedin nagy befolyással bír a munkakeresők, márkák, fejvadászok és iparágak területén is, éppen ezért fontos, hogy a vállalatnak legyen egy céges LinkedIn profilja és ott is rendszeresen kommunikáljon követőivel. Mint arról már korábban beszámoltunk, a LinkedIn […]

Olvass tovább
Webáruház készítés 2 hét alatt? Velünk lehetséges!

Nem csak mi gondoljuk úgy, hogy a webshop ma már elengedhetetlen, ügyfelünk, a Salad Island tulajdonosa Kovács János Adrián is hasonlóképpen vélekedett. A salátázó a Netpincéren ugyan elérhető volt, de Adrián érezte, hogy ez nem elegendő, ugyanis az étterem gyűjtő oldal merev rendszere nem engedte neki, hogy egyedi legyen, és a saját elképzelései szerint alakítsa […]

Olvass tovább
Jó landoló oldal nélkül is érdemes Facebookon hirdetni? Naná, most elmondjuk hogyan!

Sok marketinggel foglalkozó munkatárs gondolkodik úgy, hogy egy hatékony online marketing kampány alapfeltétele egy jól kialakított landoló oldal. Ez így igaz és ha van időd és energiád, akkor továbbra is készíts egyedi landingeket! Azonban ha instant megoldásban gondolkosz, akkor van egy tuti tippünk, ahol érkezőoldal nélkül is lehet eredményes online kampányt indítani! Mint azt már […]

Olvass tovább

Segíthetünk fellendíteni az online marketinged? 

Szeretnél legújabb híreinktől azonnal értesülni?

Iratkozz fel chatbotunkra!
FELIRATKOZOM A CHATBOTRA!
Copyright © RG Stúdió Kft.
Az oldallal és annak tartalmával kapcsolatos minden jog fenntartva!
“Az RG Stúdió, és az internet Neked dolgozik!"
Írj nekünk!
RG Stúdió Kft.
7623 Pécs, Ungvár utca 47.

Minősítéseink

  • digitalisan-felkeszult-vallalkozas-rg-studio
  • vallalhato-vallalkozas-rg-studio
  • opten-rg-studio
  • vallalhato-vallalkozas-rg-studio
  • csaladbarat-munkahely-rg-studio
  • google-partner-rg-studio
  • manychat-agency-partner-rg-studio
  • messenger-marketing-partner-rg-studio
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram