RG Stúdió, és az internet Önnek dolgozik!™
Fejléc

Online koncepció tervezés

Mitől lesz sikeres egy honlap?

A különbség néha csupán egy munkafázisban keresendő:

 • Végiggondolta-e egy hozzáértő az elején a projektet?
 • Segített-e valaki a honlap tulajdonosának tisztázni a célokat, a feladatokat, és kialakítani a megfelelő menürendszert, szöveget, és funkciókat?
 • Megtervezte-e valaki a honlapot?
 • Megtervezte-e valaki azokat a folyamatokat, amik a honlapra hozzák az embereket, aztán a honlapon belül elviszik a megfelelő célig?

Ha nem, a bukás szinte borítékolható: a weblap már az átadáskor elveszett.

De hogyan lehet mégis sikeres honlapot készíteni?
Mi az, ami biztosítja, hogy a weblap beváltsa a hozzá fűzött reményeket?

 

Egy lépés a siker felé a koncepció terv, vagyis a honlap, és a hozzá tartozó folyamatok tervezése

De mi az a koncepció tervezés?

A honlap terv, vagy még inkább a teljes online kommunikációs terv segít az alapoktól kezdve felépíteni azt a folyamatot, ami Önnek eredményeket és sikereket fog hozni interneten.


 

Honlap koncepció tervezés? Milyen trükk ez megint?

Ma semmi nem történik tervezés nélkül. Nem építünk házat terv nélkül, nem rendezzük be az irodát egy vázlat nélkül, nem vásárolunk bútort konkrét elképzelések nélkül.

 


Miért éppen a honlap vagy az online marketing lenne kivétel?

Miért éppen az az eszköz lenne más, amely néha többe kerül, mint egy irodabérlet, vagy egy bútor? Miért éppen a weblapot ne kénemeg tervezni, amikor ennek kell hozni a bevételek jelentős részét, az új ügyfelek nagy százalékát?

A weblappal kapcsolatban az elvárás sokszor csak annyi, hogy legyen kész. Néha komolyabb összegeket vagyunk hajlandók rászánni, mert tudjuk, hogy kell, de a tevezésre már nem áldozunk.

De tervezés nélkül a ház összedőlhet, az iroda használhatatlan lesz, a bútor pedig nem fér be a helyére. Egy weblap pedig nem fogja elérni a célját, nem hoz bevételt, Ön fölöslegesen dobja ki rá a pénzét. Ha pedig  hasznavehetetlen, akkor még 10.000 Ft-ot is kár rákölteni.

 

 

 "Kissé rizikósnak tűnt elkölteni nem kis összeget látatlanban egy tanulmányra, de utólag azt mondom, megérte. Felmérték a célcsoportjainkat, kielemezték a termékeinket, a weboldalunkat és az eddigi reklámjainkat. Felhívták a figyelmünket egy csomó hiányosságunkra, ami nem is feltétlenül pénzkérdés. Kaptunk rengeteg tanácsot arra nézve, hogy hol lenne érdemes pénzt költenünk és hol nem. Ez már csak azért is lényeges, mert ahogy fentebb is írtam, az online marketingben hihetetlenül könnyű rosszul költeni. Rossz hatásfokkal, rossz helyen, rossz koncepcióval. És ha rossz a koncepció (vagy nincs), akkor ugyanazt a hatást csak sokkal-sokkal nagyobb összegekkel vagy sehogyan sem tudjuk elérni."
Serfőző Zoltán, Baraka Utazási Iroda

 

Ráadásul a honlap nem áll meg magában


A weboldal, a webáruház nem egy önálló elem, amit csak publikálunk, és egyedül hozza a bevételt.
Egy honlap az online marketing rendszer központja:

 • a Facebook oldal,
 • a Google kereső,
 • az AdWords hirdetések,
 • a LinkedIn oldal,
 • a hírlevelek,
 • a YouTube csatorna
 • a szórólapok,

és még sok más felület mind ide hozza az embereket.
Éppen ezért a honlap tervezéssel egyidőben végig kell gondolni, mi, mihez, hogyan fog csatlakozni.
Milyen hirdetésekre, közösségi oldalakra, online vagy akár offline aktivitásokra kell felkészíteni a honlapunkat.

Az online koncepció tervezés segít abban, hogy elkerülje a felesleges pénzkidobást vagy ami sokszor rosszabb: a felesleges munkát.

Egy honlap koncepció tervezése, vagy egy teljes online kommunikáció tervezés rövid és hosszútávon egyaránt útmutatást ad.

Megmondja, mit, mikor, és hogyan érdemes, segít abban, hogy az útközben szerzett tapasztalatok, a már elért eredmények alapján hogyan menjen tovább. Ne dobjon ki több pénzt feleslegesen! Ne fecsérelje el az idejét tervezés nélkül!

Ha először együtt, Önnekl együt tervezünk, Ön megtakarít, és több eredményt ér el.
Ha weboldala az alapoktól tervezett, még az is lehet, hogy összességében kevesebbe kerül, de az biztos, hogy Ön rengeteg felesleges kényelmetlenségetől menekül meg, a webes jelenléte pedig többeredményt hoz.

 "Teljes mértékben elégedettek vagyunk a nyújtott szolgáltatással. Nagyon rugalmasan és együttműködően álltak hozzánk az RG Stúdió Kft. munkatársai.
Az elvárásainkhoz és elképzeléseinkhez képest szélesebb körű koncepciótervet készítettek, amibe minden egyeztetett dolgot is beépítettek.
Közös munkánk során nagyon hasznos volt, hogy marketing szempontból is végiggondoltuk és pontosítottuk a célpiacunkat, illetve meghatároztuk a kapcsolódó feladatokat. Az elkészült akcióterven kívül számunkra a honlapfejlesztés kérdése is fontos volt. Az ezzel kapcsolatos további közös munkában is gondolkodunk."

Pohl GáborEco-Cortex Kft.


Keressen bennünket most, és spórolja meg weblapja árát már akár a tervezéssel!

 

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS!
Adja meg adatait most, és rendszeresen kap olyan internetes ötleteket, amikkel
Ön is tovább növelheti online bevételeit!
Név:
E-mail:
IRATKOZZON FEL!
CSATLAKOZZON!
RG Stúdió Facebook oldal

Jelölje be az RG Stúdió
Facebook csoportját most,

ha hasznos online marketing
információkra van szüksége!