Hogyan legyünk az első 10-ben a Google-ben?

keresőoptimalizálás

Sok látogató a weboldalon, sok megkeresés a weblapon keresztül, sok vásárlás a webáruházban, sok e-mail cím a hírlevélhez?
A siker egyik kulcsa: keresőoptimalizálás.

Ha weboldalunk a Google találati listájának élén van a fontosabb kereső kifejezésekre, nyert ügyünk van és sok látogatóra számíthatunk!

De hogy kerüljünk a Google lista élére?

Weboldalunkat úgy kell kialakítanunk, hogy a kereső robotok jó helyre sorolják.
Figyelni kell a tartalomra, a menürendszerre (a struktúrára), a külső és belső linkekre és még sok minden másra is. Erről szól a keresőoptimalizálás.

Mik a keresőoptimalizálás lépései?

  • Figyelj a tartalomra!
  • Legyen egyszerű és érthető a weboldal struktúrája!
  • Gyűjts külső linkeket!
  • Használj belső hivatkozásokat!
  • Használd a fő kulcsszavad domain névben!

Ha ennél is többet szeretnél tudni a keresőoptimalizálásról, vagy a munkát szakértőkre bíznád, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Mi az a keresőoptimalizálás?

keresőoptimalizálás

A keresőoptimalizálást mindenki ismeri, csak nem tudja, hogy így nevezik ezt “szaknyelven”.
Amikor valaki készít egy weboldalt, és azt szeretné, hogy arra minél többen látogassanak el, akkor hamar eljut addig a felismerésig, hogy a keresőkben minél jobb helyen kellene lenni.

Az, hogy éppen hol van a weboldal a találati listában, azon múlik, hogy eddig hogyan volt keresőoptimalizálva a weboldal.

Persze most felkiálthatunk, hogy hiszen mi ilyet nem is csináltunk, pedig ez tévedés.
Mindenki foglalkozik keresőoptimalizálással. Tudatosan, vagy sokszor csak ösztönösen, de mindenki foglalkozik vele. A webgrafikus, a portál motorjának, a weboldal tartalomkezelő rendszerének fejlesztői, a szöveg írói, mindenki.
Ha még sincs jó helyen az oldalunk, az csak azt jelenti, hogy az eddigiek közül valaki rosszul csinálta a keresőoptimalizálást.

Ha nincs jó helyen a weboldal: akkor nem megfelelően van keresőoptimalizálva

A keresőoptimalizálás ugyanolyan fontos dolog, mint az arculatkészítés, a közösségi médiában való jelenlét vagy a programozás. Sőt ezektől nem is választható el!

Amikor keresőoptimalizálásra gondolunk, ne gondoljunk arra, hogy sok újat kell tenni, vagy elvárni. Sok esetben csak az eddigieket kell jobban, vagy más módon csinálni.

Például a flashes menürendszert le kell cserélni egy olyanra, amely támogatja a keresőket.
Vagy a szövegeket át kell fogalmazni úgy, hogy a látogatóknak is segítsenek és a keresőkben is jól szerepeljenek.
Ugyanakkor lehet, hogy a weboldal arculatát kell olyanra átalakítani, hogy segítsen tájékozódni a látogatóknak és a keresőrobotoknak is.

Az esetek nagy részében tehát nem újdonságról van szó, hanem az eddigi tevékenységek jobb, tudatosabb, és célzottabb alkalmazásáról.

Hogy érdemes kezdeni a keresőoptimalizálást?

Nézd meg, jelenleg hol található az oldalad a keresőkben!

Ha nincs bent az első 50-ben, akkor azonnali változásokra lesz szükséged. De ha az első 10-ben sincs benne, akkor is van munka weboldalával.

Olvasd el, melyek a keresőoptimalizálás lépései, és alkalmazd őket már ma!

Hogyan optimalizáljuk weboldalunkat, ha tartalomkezelő rendszerünk van?

Ha weboldalunkat tartalomkezelő rendszer segítségével használjuk, a keresőoptimalizálás lehetőségeit a tartalomkezelő rendszer korlátozhatja. Viszont a tartalomkezelő rendszerekkel készített honlapoknak óriási előnyei lehetnek, ezért mindenképpen olyat válasszunk, ami támogatja a keresőoptimalizálást is!

Ha pedig úgy érzed, hogy segítségre van szükséged, vedd fel a kapcsolatot!