Égető probléma ütötte fel a fejét.

Többen jeleztétek nekünk, hogy Facebookon nem működnek a link alapú posztok, mert nem lehet megváltoztatni a címet, az alsó leírást, illetve a képet. Sajnos már egyre több oldal esetében jelentkezik a probléma és nemsokára teljesen megszűnik a linkposztok szerkeszthetősége.

Miért teszi ezt a Facebook? Mert azt szeretnék elérni, hogy a kamu oldalak esetében ne lehessen szenzációhajhász címek segítségével nagy számú átkattintást elérni. Az elv az, hogy amiről az adott oldal szól, azt a Facebook felismeri és láthatóvá teszi a leghitelesebb módon. Azonban ez nem mindig jön össze neki…

Ezért kínálunk számotokra két megoldást is, amivel – egyelőre – ki tudjátok kerülni a megkötést. Az első az úgynevezett Open Graph megoldás. A Facebook évek óta használja az Open Graph adatokat, azonban amely oldalak esetében nincs megfelelően beállítva, ott a jövőben gondok lehetnek.

Bővebb információt a Közösségi Kalandozások blogoldalunkon találtok az Open Graph megoldásról, amit ide kattinva értek el!

A másik megoldás már nem mindenki számára elérhető sajnos, viszont egy próbát megér. Lépjetek be a Facebook Hirdetéskezelőjébe és a bal felső sarokban lévő legördülő menüből  válasszátok ki az “Oldabejegyzés” menüpontot. Ezután kattintsunk a “Bejegyzés létrehozása” gombra.

Az alábbi kép fogad Titeket, ha elérhető ez a megoldás számotokra.

Itt értelemszerűen megadjátok a behúzott link címét, szövegét, kép alatt szereplő pár sor szövegét és a felhasználni kívánt képet is. Ezután válasszátok ki, hogy a bejegyzést az oldalon is közzé szeretnétek tenni, majd kattintsatok a “Bejegyzés létrehozása” gombra. Ha ez megvan, akkor lehetőségetek van azonnal megosztani, vagy időzíteni az elkészített posztjaitokat.

Ha bármi kérdésetek van, nyugodtan keressetek meg minket!

Reméljük tudtunk Nektek segíteni!