Egy nap a Valódi Hősökért jótékonysági kampány élménybeszámoló

Egy nap a valódi hősökért. Ezzel a címmel szerveztünk jótékonysági gyereknapot, amelyen olyan daganatos betegséggel küzdő gyermekekre irányult a figyelem, akik életük legnagyobb csatáját vívják vagy vívták.

A pécsi Tölösi Péter Alapítvány 28 éve támogatja a daganatos megbetegedésben szenvedő gyermekek gyógyulását. Rehabilitációs központként működnek, ahol pszichiáter, szociális munkás és gyógytornász segíti a gyermekeket és családjaikat egyaránt.

Mester Luca pécsi modell, profi sminkes kezdeményezésére indult el az ötlet, hogy Josh Rossi amerikai fotós – már az USA-ban megvalósított ötletét – el kellene hozni Magyarországra is. Az alap koncepció az volt, hogy szerettünk volna egy napot, amikor a beteg gyermekek kedvenc mesehőseik bőrébe bújva elfelejthetik a minden napos küzdelmeket, a kórtermet, az orvosokat és igazi szuperhősökké válhatnak.

Luca először Zsolnai Gergő profi fotóst kereste fel, aki munkáival már bebizonyította, hogy az országban ő az egyik legjobb a szuperhősök képi világának megvalósításában. Ez után a Filming In Pécs csapata felajánlotta, hogy a fotózás mellett egy rövid filmet is készítenének a gyerkőcökről, így valósult meg, hogy a nagykozári stúdióban május 27-én egy fotózással és forgatással egybekötött szuper családi élménynapot biztosítottunk a Tölösi Péter Alapítvány által kezelt gyermekek részére.

A Filming In Péccsel való egyeztetés után keresett fel engem is Luca, hogy segítenék-e a szervezésben, illetve az eseménnyel kapcsolatos marketingtevékenységekben. Természetesen egyből igent mondtam, így kezdtünk bele négyen a szervezésbe.

                              

Amikor az ötletet elővezettem az RG Stúdiónál azonnal éreztem az egész cég támogatását, így a teljes online kampány lebonyolításában segítséget kaptunk annak érdekében, hogy egy szuper gyermeknap megszervezése mellett népszerűsíthessük a Tölösi Péter Alapítvány munkáját.

A magam részéről fontosnak tartom, hogy a mai rohanó világban, ahol elmegyünk egymás mellett a dolgunkra sietve, ahol észre sem vesszük egymást, ahol tudjuk, hogy a rák már népbetegség, de mégsem járunk el rendszeresen szűrésre, ahol kisgyerekek vívnak csatát nap, mint nap egy ilyen szörnyű betegséggel, meg kell állni egy pillanatra, körülnézni és tenni valamit azokért, akiknek igazán szükségük van rá. Éppen ezért rendkívül jó érzés volt látni, hogy egyre többen csatlakoztak hozzánk és rengeteg lokális és országos cég is szponzorálta a rendezvényt, illetve segédkezett annak zökkenőmentes lebonyolításában.

                             

A rendezvény étkeztetését a Pezsgőház Étterem biztosította, ahol Nagy Kati üzletvezető első szóra örömmel vállalta, hogy egy kiadós ebéddel és hideg limonádéval készülnek a rendezvényre, valamint  a Tom Market és a Dorothy torta is hozzájárult a finom falatokhoz. Az esemény főbb támogatói: Maszka Jelmezkölcsönző, Moravetz Produkció, Forandig Kft., Pécsi Harmadik Színház, Dudás-Hajas Szalon – Forró Édua, Családi légvárak – www.ugralo.hu, Rieger Pékség, Mosolyország, Szőnyeg Shop, Pannon Televízió és az MPapír.

Ezen kívül az egész napos program során Vermes Timea operaénekes egy gyermekműsorral készült, illetve egy Pán Péter jelmezt is készített a Vermes Style felajánlásából. A rendezvényt színesítette Horváth Barnabás bűvész, Vlasits Barbara és Kállai Gergő a Pécsi Nemzeti Színház színészei A New Generation tánccsoport, valamint Kenderesi Tamás, Konkoly Zsófi és Bánki Beni is biztosította a felhőtlen szórakozást.

A kampány előpromóciójában Szőke Zoltán, az egyik kereskedelmi TV esti sorozatának sztárja segített:

Az elkészült fotókból a későbbiek során naptár készül, illetve a végső videós anyag egy online kampány során kerül majd terjesztésre.

A rendezvény sikerességét mi sem bizonyítja jobban, mint Gáborka, az alapítvány által kezelt gyermek szavai: “Ez volt életem legjobb gyereknapja”.

Azt hiszem nem csak a magam nevében nyilatkozom, ha azt mondom, már ezért a mondatért megérte a sok szervezés és munka, hiszen tudjuk “a hétköznapi hősöknek is elkél néha egy kis segítség”. 🙂

Online Marketing Manager
RG Stúdió