Hatalmas örömmel tölt el minket, hogy az RG Stúdió több cikket is írt a Forbes.hu weboldalára!

Marketingvezetőnk, Lévai Richárd meghívást kapott a San José-ban tartott Facebook F8 fejlesztői konferenciájára.
A 2 napos rendezvény során Ricsi megismerhette a Facebook azon újdonságait, amelyek rövid és hosszú távon egyaránt fontosak lehetnek a marketingben. Íme az 5 legfontosabb terület és a hozzájuk tartozó beszámoló:

Legfontosabb Facebook újdonságok

Kíváncsi vagy milyen újdonságokat jelentettek be az F8 konferencián? Vajon milyen lesz a jövő marketingje a Facebookon? Talán a legmeglepőbb újdonsága a Facebooknak a beépített randifunkció. Emellett pedig kameraeffektek és virtuális valóság is nagy fókuszt kap a jövőben. A beszámolóról és az újdonságokról itt olvashatsz:

Kameraeffektekkel, virtuális valósággal és randival támad a Facebook

Kiterjesztett valóság

A konferencián bemutatott technológiai megoldások nagy hangsúlyt kapnak a jövőben. A kiterjesztett valóság a Facebook után a Messengeren és Instagramon is elérhető lesz. Így komoly üzleti lehetőségeket rejt, továbbá átalakíthatja az online vásárlás nyújtotta folyamatot és élményt. A jövő 3D-s nyújtotta lehetőségeiről bővebben itt olvashatsz:

Mostantól pénzt termelhet, ami eddig csak a nyuszifüles szelfire volt jó

Mesterséges intelligencia jelentősége

A mesterséges intelligencia itt van és észrevétlenül használja minden egyes felhasználó naponta több alkalommal is.
Kíváncsi vagy, mire használja a Facebook a mesterséges intelligenciát? Röviden: mindenre. Azonban ennél sokkal érdekesebb dolgokat olvashatsz Lévai Ricsi Forbes.hu-n megjelent tudósításából:

Instagramos fotóinkból tanul a Facebook mesterséges intelligenciája

Az F8 konferencia belülről

Milyen volt az F8 résztvevőként? A rendezvény menetrendje minden évben nagyjából ugyanaz: az első napot Mark Zuckerberg nyitja meg a legfontosabb újdonságok átfogó ismertetésével, majd a fontosabb vezetők következnek a részletekkel. Ezután több kisebb workshop és oktatás keretében vezetik be a fejlesztőket a funkciók mélyére a Facebook munkatársai. Idén leginkább a virtuális valósággal kapcsolatos újdonságok, és az egyéb vizuális megoldások voltak fókuszban. A részletes élménybeszámolóért kattints:

Ilyen volt a Facebook konferenciája belülről: fejlesztői Kánaán csillámporral és ajándék 200 dolláros Oculus Góval

A Facebook már jövőre készül

A Facebook egyre nagyobb erőket fektet a virtuális valóságba, erről szól például az Oculus felvásárlása is. A technológia újítások megvalósítása azonban rengeteg kihívást jelent. A Facebook fejlesztői konferenciáján Lévai Ricsi ezekbe is betekintést nyerhetett. Ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor itt elolvashatod:

A Facebook már készül a Facebook utáni világra