Az Instagram felhasználóinak száma rohamosan közeledik az 1 milliárd fő felé, így szinte havonta készül valami újítással, amivel még élvezhetőbbé és szórakoztatóbbá teszi a platformját. Blogcikkünkben összeszedtük az 5 legfrissebb tavaszi újdonságot, melyek használatával tartalmaidat még kreatívabbá és interaktívabbá teheted.

Ha most tervezed létrehozni Instagram üzleti profilod, vagy szeretnéd hatékonyabbá tenni az Instagram kommunikációd, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot! Konzultációs szolgáltatásunk remek lehetőséget kínál arra, hogy feltérképezd a platformban rejlő lehetőségeidet és képes legyél eredményesen kommunikálni a felületen!

 

Emoji slider

A szavazás funkció népszerűsége töretlen, éppen ezért az Instagram egy újabb véleménynyilvánító megoldással rukkolt elő, ami nem mást, mint az emoji slider. Az új funkcióval egy csúszkán értékelheted, hogy mennyire tetszik az éppen látott Instagram sztori. Az emoji csúszka lehetőséget kínál arra, hogy szórakoztató kérdéseket tegyél fel és kikérd barátaid, követőid véleményét az adott témát illetően. Hogyan tudod használni az új funkciót? Az Emoji Slider könnyen kiválasztható a matricák közül, ezután megírod a kérdésedet, majd kiválasztod a hozzá illő hátteret és emojit, melynek balról jobbra történő mozgatásával értékelhetik a történted.

 

Videó chat

Több mint 100 millió felhasználó néz vagy indít élő videót naponta, ugyanakkor egyelőre a kisebb csoportokban még nem lehetett élő videókat indítani. Ezen változtat most az Instagram, aki a teszt időszakot követően fokozatosan vezeti be a csoportos videó csevegés funkcióját. Az új funkció a közvetlen beszélgetéseknél fog megjelenni egy új kamera ikon formájában, melyre ha rákattintasz, akkor azonnal videó hívást indíthatsz a számodra kijelölt személy által. A videó csevegés folytatható egy közvetlen személlyel, valamint kisebb csoportokban is. 

 

Zene funkcióval láthatják el a sztorikat

Egyelőre még tesztelés alatt áll a music sticker funkció, mely lehetővé fogja tenni, hogy zenét tegyünk az Instagram Sztorink alá. Az új funkció automatikusan érzékeli az éppen hallgatott zeneszámot, melyhez vizuális címkeként megjeleníti a hallgatott előadót és a dal címét. A zenei matricák ráadásul lehetővé teszik a zenei felfedezést az Instagramon keresztül, mivel az új funkció képes összekötni a felületet olyan alkalmazásokkal, mint például a Spotify vagy a SoundCloud.

 

Instagram Shop

Ha rendelkezel Instagram Business profillal, akkor valószínűleg már számodra is elérhető a felület új Shop funkciója, mely lehetővé teszi, hogy fényképeiden bejelölöd a Facebook boltodban található termékeket. Az új funkció részeként egy bevásárlótáska ikon jelenik meg a képeken, mely az adott termékekhez tartozó alap információkat tartalmazza. A termékre kattintva az érdeklődőket könnyen a webáruházadba vezetheted, ahol akár meg is vásárolhatják a termékeidet. Ha már elég olyan poszt került ki a profilodra (legalább 9 db), melyen meg van(nak) jelölve a termék(ek), akkor ezután automatikusan megjelenik az profilodnál a Shop fül, mely külön kigyűjti az ilyen jellegű posztokat.

 

Fókusz mód

Áprilisban az Instagram Stories bővült egy portrékészítő funkcióval Fókusz néven. A fókusz funkció a háttér elmosódásának és arcfelismerő technikájának köszönhetően tökéletes portréhatást, valamint minőségi képeket kínál. A Stories-on belül az alsó funkciók között találhatod meg a Boomerang és a Superzoom között. Az így elkészített képekhez vagy videókhoz további filterek, matricák és feliratok is adhatók. A portrékészítés funkciója az iPhone SE, 6S, 6S+, 7, 7+, 8, 8+ és X verziókon valamint az Android eszközökön is elérhető.

 

Az Instagram új funkciói hozzájárulnak ahhoz, hogy a felületen közzétett tartalmaid kreatívak és szórakoztatóak legyenek. Ugyanakkor fontos, hogy a posztjaidat egy átlátható stratégia mentén alakítsd, kommunikációd pedig rendszeres és célcsoportodhoz illő legyen.

Ha szeretnéd jelenlegi profilodból kihozni a maximumot, esetleg növelnéd a követőtáborod és márkaismertséged az Instagram hirdetések segítségével, akkor írj nekünk és segítünk az eredményes Instagram jelenléted kiépítésében!

 

Szerző:
Bognár Adrienn
Online Marketing Menedzser