Az ősz folyamán is számos újdonsággal rukkolt elő az Instagram, amivel még élvezhetőbbé és szórakoztatóbbá teszi a platformját. A világszinten több mint 1 milliárd, hazai szinten pedig 2 millió felhasználóval rendelkező közösségi média felületben rejlő üzleti lehetőségeket egyre többen ismerik fel. Éppen ezért blogcikkünkben összeszedtük a legfrissebb őszi funkciókat, melyek hozzájárulhatnak profilod eredményességéhez.

1. Megjelent a nametag opció

Mi is a nametag? Röviden egy személyre szóló névcímke Instagramon, amely által kreatív módon népszerűsítheted profilodat. Olyan, mint egy egyedi QR, melyet megoszthatsz másokkal annak érdekében, hogy egyszerűen bekövessenek az Instagramon.
Ezt az új funkciót a profilod oldalsó menüsávjában éred el. A „nametag” gombra kattintva könnyedén személyre szabhatod névcímkédet emojik, matricák vagy akár selfiek használatával. Miután elkészítetted a névcímkédet, érdemes másoknak is megmutatnod, hogy be tudjanak követni, továbbá különböző közösségi média felületeiden is megoszthatod a namtaged a követőszerzés reményében.

2. Shopping tag a történetekben

Statisztikák szerint havonta 90 millió felhasználó koppint rá a vásárlásra ösztönző címkékre az Instagram felületén. Ebből kifolyólag az Instán jelenlévő márkák mostantól már shoppingcímkéket is elhelyezhetnek a sztori tartalmaikba, ezzel magasabb szintre emelve a konverziós arányt.  
Hogyan működik?
A shopping tag által történeteidben könnyedén megadhatsz egy terméknevet tartalmazó vásárlási címkét, melyre rákoppintva a felhasználók eljutnak a terméked adatlapjára. Itt pedig további képeket és információkat, valamint vásárlásra ösztönző hivatkozást találnak. Az értékesítés növelése mellett ez a funkció remek lehetőséget kínál ahhoz, hogy insight, mélyebb tartalmú történeteket mutass be a termékeiddel és márkáddal kapcsolatban.

3. Hashtagek elrejtése

Az Instagramon hatalmas jelentőséggel bírnak a különböző #hashtagek, hiszen használatukkal könnyen növelhetjük mind márkánk ismertségét, mind követőtáborunk mértékét a felületen. Jelenleg összesen 30 db hashtag használata a megengedett a posztok alatt, azonban egy új fejlesztésnek köszönhetően nemsokára bármennyi kulcsszavat használatunk majd. Továbbá az Instagram emellett teszteli a hashtagek elrejtésének a lehetőségét is, ennek köszönhetően az egyes esetekben zavaró kulcsszavak a jövőben nem a képaláírás alatt vagy a hozzászólásokban fognak megjelenni. A platform egyik fejlesztése Jane Manchun Wong megosztotta az új funkcióval kapcsolatos tapasztalatait és az általa közzétett fotókon jól látható az „Add Hashtags” lehetőség, ahova beírhatók a poszthoz tartozó releváns kulcsszavak. Azt még nem lehet tudni mikorra lesz elérhető ez az újdonság, mindenestre nagy segítséget nyújthat a tudatos Instagram felhasználóknak.

Elmélyítenéd tudásod az Instagram felületében, hogy hatékonyabbá tedd kommunikációd? Vedd fel velünk a kapcsolatot és segítünk az eredményes Insta jelenlét kiépítésében, vagy válaszd konzultációs szolgáltatásunkat, mely során feltérképezzük a platformban rejlő lehetőségeidet és személyre szabott tanácsokkal látunk el! 

 

Szerző:
Bognár Adrienn
Online Marketing Menedzser